Duyusal koku oyunu
GÜZELLİK

Duyusal koku oyunu

Serin havayla eşleşen parfüm seçimleri içinizi ısıtmak için yeterli

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Aralık 2019

TENE UYGUN NOTALAR
Parfümör Frédéric Malle; "Seksi bir parfüm, tıpkı ikinci bir ten gibi kokmalı. Duyusal bir parfüm yarattığımda, başlangıç evresinde asla turunçgil ya da suya dair notalar eklemeyi düşünmem" diyor. İmza kokunuzu bulma arayışında, öncelikle misk ve amber notaları barındıran parfümlere yönelin. Daha taze parfümleri seviyorsanız da sorun yok. Michael Kors Wonderlust Sublime gibi portakal çiçeği notasıyla açılış yapıp, sonraki aşamada dumanlı bir kokuya dönüşen parfümleri deneyebilirsiniz.


Givenchy L'Interdit - Michael Kors Wonderlust Sublime


SICAK TEMAS

Paçuli ve sandal ağacı uzun süredir meditasyonla ilişkilendirilen notalardan. New York Institute of Aromatic Studies'in kurucularından Amy Galper, "Bu yağların içerisindeki moleküller üzerimizde rahatlatıcı bir etkiye sahipler. Ayrıca insanlarla etkileşim kurma sürecinde pozitif duygu yaratma güçleri var" diyor. Tabii ki bu güçten yararlanmak için yoga stüdyosu gibi kokmanıza gerek yok. Sezonun çiçek notaları barındıran parfümlerini deneyerek de huzura kavuşmanız mümkün.


Bond No. 9 Gold Coast - Louis Vuitton Coeur Battant - Acqua di Parma Peonia


AKIŞTA KALMAK

Sizce parfüm dünyasında yaşanan en büyük değişim nedir? Tabii ki cinsiyetten bağımsız parfüm tasarımı trendindeki yükseliş. Bundan yıllar önce, 1994'te CK One piyasaya sunulduğunda, "Herkesin kullanabileceği bir koku" olarak lanse edilmiş ve o dönem için ilgi çekici bulunmuştu. Günümüzdeyse çoğu parfümör, tasarladığı kokuyu kadın ya da erkek olarak kodlamak yerine baharatlı ya da odunsu olarak tanımlamayı tercih ediyor.


Creed Tabarome Millesime - Gucci Mémoire d'Une Odeur - Maison Francis Kurkdjian Gentle Fluidity Gold


KALICI KOKULARI SEÇMEK

Parfüm, kademeli olarak, birkaç saate kadar açığa çıkan notalardan oluşur. Parfümör Kilian Hennessy, "Asıl iz bırakan gecenin sonunda, yatağa girdiğiniz an kokladığınız notalardır. Tüm gün teninizle buluşan koku, duyusal bir etki yaratarak sonlanır" diyor. Küçük bir not; meyveli üst nota barındıran parfümler anında uçup gitmeye meyillidir. Odunsu ve dumanlı notalar ise saatler sonra bile ilk sıktığınız andaki kadar etkili olacaktır.


Valentino Born in Roma - Editions de Parfums Frédéric Malle Rose & Cuir


LEZZET ARAYIŞI

Anlaşılan o ki, birinin kalbine giden yol gerçekten de midesinden geçiyor! Zira seksi olduğunu düşündüğümüz şekerli notalar genellikle 'iştah kabartan' bir his yaratıyor. Amy Galper, şeker ile aşk arasında da güçlü bir ilişki olduğunu söylüyor: "Bu nedenle Sevgililer Günü'nde hediye seçimlerimiz genellikle tatlılara odaklıdır!"


Kilian Love, Don't Be Shy - Prada Candy Night - Guerlain Mon Guerlain Intense