Vücudumuzla barışmak
GÜZELLİK

Vücudumuzla barışmak

Güneş ışınları altında konforlu hissettiren, yüz güldüren öneriler.

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Haziran 2020

Pelin Hasçalık

YÜZLEŞME ANI
Yaza doğru karşımıza çıkan, yüzleşmek zorunda kaldığımız en büyük problemlerden biri bölgesel yağlanmalar. Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, genellikle bel ve karın çevresinde ya da basenlerde toplanan bölgesel yağlanmaya dikkat çekiyor: "Buradaki yağları yok etmek zordur çünkü direnç gösterirler. Bölgesel yağlanma çoğunlukla kişinin genetik yapısı ile ilgili bir durum ve tedavisinde özellikle dikkat edilmesi gereken noktalar var. Yağlanma problemi olan bölgeye uygulanan yağ yakıcı lipolitik uygulamalar (iğneli veya iğnesiz) ile yağ yakımı, sıkılaşma ve selülit tedavilerinde tatmin edici sonuçlar alınıyor. Burada önemli olan, kişinin şikayetini belirleyip doğru tedavi yöntemi ile bölgesel yağları vücuttan uzaklaştırmak."

Dr. Savaş, Kaliteli Yaşam Kliniği'nde bu uygulamanın kişinin ihtiyacına göre haftada 1-2 seans olarak planlandığını söylüyor. "Yöntemin bir parçası olan koruma programlarının etkisi hastanın genetik yapısına ve çabasına bağlı. Eğer kişi gereken özeni göstermezse, yapılan işlem cerrahi dahi olsa problemlerin tekrar etmesi söz konusu olabilir. Bu nedenle kişinin, tedavilerin kalıcılığını artırmak için beslenmesine dikkat etmesi, egzersizle desteklemesi, daha uzun aralıklarla gerçekleştirdiğimiz koruma seanslarını takip etmesi önemli."

İLK ADIM BESLENME
Kilonuz fazla olmasa bile sıkı ve selülitsiz bacaklara sahip olmak için bazı fedakarlıklar yapmanız şart, hem de sürekli! Dr. Seran Göçer, çaba göstermenin ilk aşamasının sağlıklı beslenme olduğu görüşünde: "Kiloyu korumak, kilo vermekten daha önemli. Kilolarını veren ve destek yöntemlerle bölgesel kilolarından kurtulan kişilerin birçoğu kilo koruma programını uygulamakta başarı gösteremiyor. Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre obez hastaların yüzde 98'i kilo verdikten bir yıl sonra kilolarını geri alıyor. İşte, tam da bu nedenle sürekli fedakarlık göstermeniz gerekiyor. Fazla kilonuz olsun olmasın, mutlaka size uygun bir sağlıklı beslenme formülü var.

Kilo verme programları tek başına değil, kilo koruma programları ile birlikte uygulanmalı. Örnek vermek gerekirse, beş kilo vermek isteyen biri için bu kiloyu verme süresi yaşa, cinsiyete bağlı olarak şekillendirilmeli. Şayet bölgesel kiloya sahip kişiler koruyucu destek programları ile değil de diyet programları ile kilo vermişlerse, problemli bölgelerden daha az kilo kaybetmiş olabilirler. Böyle bir durumda tekrar kilo alındığında, sorunlu bölgelerin daha fazla kilo alması mümkündür. Bunun nedeni ise bu bölgelerde kan dolaşımının daha az olması. Sonuç olarak, sık yapılan diyetler aslında sorunun büyüme riskini de beraberinde getirebiliyor."

DESTEK TEDAVİ
40 yaş sonrası fit olmak için tek başına diyet ve egzersiz yeterli değil. Bu aşamadan sonra, ideal kilo hedefinize ulaşmak için tedavinize eklemeniz gereken işlem ütüleme olarak da bilinen tripolar radyofrekans yöntemi. Dr. Seran Göçer, bu tip radyofrekans uygulamalarının, invaziv olmayan vücut şekillendirme ve deri sıkılaştırma amaçlı kullanılan yeni ve gelişmiş çözümler olduğunu söylüyor: "Sonuçlarını ilk uygulamadan sonra görmeye başlarsınız ancak kesin sonucu görebilmek için bir dizi uygulamanın tamamlanması gerekir.

Radyofrekans uygulamaları son yıllarda özellikle cilt dokusunun daha gergin ve pürüzsüz görünmesini sağlamak için sıklıkla tercih ediliyor. Bu uygulama şekline dinamik kas aktivasyonunun eklenmesi, kas toparlama ve sıkılaşma gibi etkileri de beraberinde getirdi. Kontrollü zayıflama ve şekillenme yöntemi olan radyofrekans, tüm deri tiplerinde uygulanabilir. Radyofrekans enerjisi, yüksek frekans elektrik dalgasıdır ve istenilen bölgenin ısısı belli düzeye kadar artırılır. Selülit, bölgesel yağlanma, yüz ve vücuttaki sarkma problemlerine karşı kullanılan bir tedavi yöntemidir. Uygulama kısa sürer, hasta açısından oldukça konforludur."