Emma Stone’un Yüz Bakım Uzmanı Hassas Cilt Dostu Cilt Bakım Uygulama Tekniğini Açıkladı
GÜZELLİK

Emma Stone’un Yüz Bakım Uzmanı Hassas Cilt Dostu Cilt Bakım Uygulama Tekniğini Açıkladı

Karşınızda Piano Parmaklar Tekniği

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Ağustos 2020

Georgia Louise'e göre (Emma Stone, Anne Hathaway ve Jennifer Aniston'ın ünlü yüz bakımı uzmanı), özellikle cildimiz hassas ise, cilde bölgesel olarak özel dokunuş teknikleri sağlamalıyız. Gerçekten de, yumuşak bir dokunuşun hassa bir cilde karşı nazik olmanın anahtarı olduğu gerçeğine rağmen, Louise, alışılageldik soyma veya masaj uygulama tekniklerini, 'piyano parmakları' olarak adlandırdığı teknikle değiştirmeyi öneriyor.

Teknik tam olarak nasıl işliyor? Parmak uçlarınızı yüzünüzde cildiniz sanki bir piyano gibi, tekrar tekrar yukarıdan aşağıya ve bir yandan diğer yana hareket ettirerek (ellerinizi merkezde karşılamak için her iki parmağı içeri doğru ve sonra tekrar dışarıya doğru hareket ettirmek), kan akışını canlandırmak.

Cildiniz tahriş, çok fazla masaj yaparak ateşe barutla gitmek istemezsiniz, bu yüzden sadece 'piyano tuşları tekniği' uygulamak ve bu şekilde cilde temas etmelisiniz. "Cildiniz tahriş olmuşsa veya açık sivilceniz varsa bu gerçekten işe yarayan bir tekniktir. Cildinize baskı uygulamak istemezsiniz, sadece ihtiyacı olduğu kadar masaj yapıp kan dolaşımını hızlandırın ve iyileşme sürecine de katkı da bulunun.

Louise daha önce Well + Good'a tekniğin mantığı hakkında "Piyano parmaklar hareketi mikro sirkülasyonu gerçekten harekete geçiriyor ve yüz kaslarına enerji veriyor" dedi. "Mikro sirkülasyon tekniği çok yüzeyseldir, bu yüzden cildi etkinleştirmek için çok fazla şeye ihtiyacınız yok. Bazı insanlar sonuç almak için cildinizi germeniz ve baskı uygulamanız gerektiğini düşünür, ancak aslında en hafif dokunuş bazen en güçlüsüdür."

Peki, cildimize piano parmakları tekniğini nasıl uygulamalıyız? "Serumdan sonra piyano parmaklar ve ardından nemlendirin," diye tavsiye de bulunuyor Louise. "Bunu bir ila iki dakika yapabilirsiniz" diye ekliyor. Piyano tekniğini kendiniz uygularken tercih edilen ürüne gelince (hem kendi ten renginde hem de Stone, Hathaway ve diğer hassas tenli müşterilerine de) Louise, La Mer'in The Concentrate'ı tercih ediyor.

''Hassas cildi olan müşterilerim için cildi gerçekten sakinleştirmeye yardımcı olan yegane ürünlerden biridir''. O zaman, Beethoven'in 5. bölüm, kızarıklık giderici senfonisinin yorumuna ne dersiniz?

La Mer - The Concentrate Serum 30ml - Sephora Türkiye