Gece Acıkmalarını Önlemek İçin Gün İçinde Nasıl Beslenmeliyiz?
GÜZELLİK

Gece Acıkmalarını Önlemek İçin Gün İçinde Nasıl Beslenmeliyiz?

Mideniz dipsiz bir çukur gibi hissediyorsa, yalnız değilsiniz. Gerçekten aç olmadığınızda yemek yemek, ister gerçekten aç hissettiğiniz için, ister can sıkıntısı veya kötü alışkanlıklar nedeniyle olsun, neredeyse herkesin mücadele ettiği bir şeydir. Peki

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Eylül 2020

İŞLENMİŞ KARBOHİDRATLARDAN KAÇININ ...
... beyaz pirinç, şekerli içecekler ve az yağlı kurabiyeler gibi. Yoksa değil mi? Sorun olan sadece kalori sayımı değil.
"Always Hungry?" Kitabının yazarı endokrinolog David Ludwig, "Bu yiyecekler insülinde açlığı şiddetlendiren ve aşırı yememeyi zorlaştıran ani artışlar ve yaratıyor" diyor. İşlenmiş karbonhidratlar vücuttaki insülin seviyelerini yükseltir ve bu da yağ hücrelerinin daha fazla kalori almasına neden olur.
"İnsülini yağ hücreleriniz için gübre olarak düşünün" diye açıklıyor. Bu artışlar, beyninizi beslemek için vücudunuza verdiğiniz kalori miktarını sınırlar ve sonuç olarak daha fazla kalori almak için açlık sinyalleri gönderir.

SEÇTİĞİNİZ GIDALARI DOĞRU ZAMANDA TÜKETİN
Daha düşük kalori yoğunluğuna sahip olan gıdaları daha büyük porsiyonlarla yiyebilirsiniz.Pennsylvania Eyalet Üniversitesi'nde beslenme bilimleri profesörü olan Barbara Rolls, "Kaloriniz için en fazla hacmi sunan yiyecekler - meyveleri, sebzeleri ve et suyu bazlı çorbaları düşünün - psikolojik ve fiziksel olarak daha dolgun hissetmenize yardımcı olur," diyor.

CEVİZ, AVOKADO VE BAKLAGİLLER YEMELİSİNİZ
Ludwig, "Her öğünde biraz da sağlıklı yağ almalısınız" diyor. Diğer büyük faydalarının yanı sıra insülin seviyenizi düşürecektir. Cevizin açlığı nasıl bastırdığını araştıran bilim adamı Olivia Farr, "Ceviz, beynin tokluğu düzenleyen bir bölgesinde aktiviteyi artırarak beynin yiyeceklere bakışını değiştirebilir ve iştahı etkileyebilir" diyor.

Avokado üzerine yapılan bir araştırma, öğle yemeğinde yarım avokado yiyenlerin üç saatlik bir süre içinde yüzde 40 oranında yemek yeme isteğinde azalma olduğunu bildirdi. Ve keten tohumu sizi anında daha tok hissettirecek. Salata, smoothie veya yulaf ezmesine öğütülmüş keten tohumu eklemeyi deneyin.

HER YEMEKTE PROTEİN TÜKETİN
Diyetisyen ve The Diet Detox'un yazarı Brooke Alpert, "Her ikisi de kan şekeri seviyelerini stabilize ediyor ve sindirimi daha uzun sürdüğü için sizi daha uzun süre tok tutacak" diyor. Bazı örnekler: kahvaltıda çilekli chia pudingi, öğle yemeğinde karidesli yeşil salata ve akşam yemeğinde kavrulmuş karnabaharlı somon balığı.

DAHA KÜÇÜK PORSİYONLAR
Alpert, öğünler arasında dört saatten fazla beklememenizi önerir. Rolls, "Size en uygun zamanlama modelini bulun" diyor. Öğünler arasında açlık hissederseniz, daha sık yemelisiniz.

TOK BİR MİDEYLE YATAĞA GİTMEYİN
Alpert, vücudunuza sindirmek için zaman tanımak için yatmadan en az iki saat önce yemek yemeyi bırakın, bu da daha iyi bir uyku sağlar. Çoğu insan yedi ila dokuz saat uyumaya ihtiyaç duyar ve çok az uyku iştahınızı mahvedebilir. Ludwig, "Sadece bir gecelik uykusuzluğun ardından, metabolizmanız değişebilir, böylece daha fazla işlenmiş karbonhidrat isteyebilirsiniz," diyor Ludwig.