Kollajen Kürü
GÜZELLİK

Kollajen Kürü

Cilde güç ve destek sağlamaktan sorumlu kollajende uzman Voonka Beauty serisi ve vücuda faydaları.

GÜNCELLEME TARİHİ: 22 Ocak 2021

KOLLAJEN NE İŞE YARAR?

Kollajenler, çubuk şeklinde üçlü sarmal yapıya sahip olan bir protein ailesini kapsar ve cildin birincil yapısal bileşeni olarak cilde güç ve destek sağlamaktan sorumludur.Vücudumuzdaki proteinlerin üçte birini oluşturan kollajenler aynı zamanda bilinen en sağlam malzemelerden biridir. Başta kemik ve deri olmak üzere tüm bağ dokularında bulunur, ayrıca genç ve pürüzsüz bir cilde sahip olmamıza yardımcı olur. İnsan vücudunda bilinen 28 kollajen çeşidi mevcuttur. Bununla birlikte vücudumuzdaki toplam kollajenin %80-90 gibi büyük bir bölümüTip 1,2,3,5 ve 10 kollajenden oluşur.Tüm kollajen çeşitleri arasında insan vücudunda en fazla miktarda bulunan Tip 1 kollajendir. Cilt tabakasında bulunan kollajenin %80'i Tip 1, %15'i ise Tip 3 kollajenden oluşur.Yaşla birlikte vücudumuzda azalan kollajen miktarları, yaşlanmanın temel belirtileri olan elastikiyetin, nem oranının, sıkılığın azalmasına, kırışıklık ve pürüzlü görünümün artmasına neden olur.

CİLT BAKIMINDA ÖNEMİ

Cildimizin farklı yaşlarda farklı ihtiyaçları bulunmaktadır, bu ihtiyaçlar genel ve bireysel olarak değişkenlik gösterir. Kişinin genetik ve metabolizma özellikleri, ayrıca çevresel koşullar gibi birçok faktör cildin ihtiyaçlarına yönelik farklılıklar oluşmasına neden olur. Fakat bilimsel çalışmalar ve araştırmalar göstermektedir ki; yaşa ve beslenmemize bağlı olarak cildimizin önemli bileşenleri olan kollajen, hyaluronik asit, vitamin ve mineraller azalmakta ve yaşlanmamızın en büyük göstergesi olan cilt kırışıklıkları ve diğer belirtiler ortaya çıkmaktadır. Özellikle araştırmalar 40 yaşına kadar vücudun kollajen üretme yeteneğinin %25; 60 yaşındayken, %50'nin üzerinde azaldığını göstermektedir. Bu nedenle azalan kollajen, hyaluronik asit ve antioksidan görevi gören vitamin ve mineraller içeren gıda takviyeleri, yaşlanma karşıtı yaklaşımlarda önemini günden güne arttırmıştır. Kollajen içeren ürünler"gıda takviyesi"statüsünde yer almaktadır veTarım Bakanlığı tarafından yetişkin kullanımı için onaylıdır. Bu nedenle genç yaşlarda kullanımında bir sakınca bulunmamaktadır. 25 yaştan itibaren vücudumuzdaki kollajenin artan bir oranda azaldığı düşünüldüğünde bu yaşlarda uygun dozlarda kullanılmaya başlanabilir.Voonka Beauty ürünleri içerisinde farklı dozlarda kollajen formları bulunmaktadır ve bu nedenle her yaşa uygun ürün portföyüne sahiptir.

Voonka Beauty ürünlerinin kullanımı çevresel koşullara, yaşa, sigara kullanımına, beslenme alışkanlıklarına göre kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir. Genel olarak 35 yaş üstü kullanıcılar için Collagen Beauty Plus veya Collagen Shake Drink Mix ürünü ara vermeden 8-12 haftalık bir kür şeklinde kullanılması önerilir. Kürü tamamladıktan sonraki haftalarda ise haftada yalnızca 1-2 saşe veya şişe ya daVoonka Collagen Hyaluronic Acid tablet veya Collagen Beauty Gummies ürününü günde 1 adet kullanmaya başlayarak devam ettirilebilir. 35 yaş altındaki kullanıcılar için ise Collagen Beauty Plus saşe veya Collagen Shake Drink Mix ürünü bir hafta kullanıp, 1 hafta ara vererek 8-12 haftalık bir kür şeklinde kullanılması önerilir. Kürü tamamladıktan sonraki haftalarda ise haftada yalnızca 1-2 saşe veya şişe ya daVoonka Collagen Hyaluronic Acid tablet veya Collagen Beauty Gummies ürününü günde 1 adet kullanmaya başlayarak devam ettirilebilir. Her iki ürünün devamlı ara vermeden kullanımında da sakınca bulunmamaktadır.

HANGİ ÜRÜNLERDEN DESTEK ALINMALI?

Türkiye'de cilt sağlığı için geliştirilmiş kollajen içeren ürünler ilk olarakVoonka Beauty markası tarafından 2017 yılında sıvı formda kullanıma sunulmuştur. 2018 yılında tablet ve saşe formları, 2019 yılında çiğnenebilir formu, 2020 Eylül ayında ise yepyeni bir kapak teknolojisi ile üretilen Collagen Shake Drink Mix ile farklı kullanım çeşitliliği sunarak, herkesin kullanabileceği ürün gamı oluşturmuştur. Gıda takviyesi olarak kollajen kullanımını desteklemek ve kombine kullanım için krem ve temizleme suyu formlarda ürünleri de ürün gamında yer almaktadır.

Voonka Beauty serisinin yeni üyesi Collagen Shake Drink Mix;içeriğindeki yeşil çay ekstraktı, resveratrol, C, E ve B vitaminleri ile zenginleştirilen toplam 10000 mg hidrolizeTip I veTip III kollajeni bir arada sunmaktadır. Kollajen emilimini vücutta hızlandıran ve artıran C vitamini, doğası gereği su ile karıştırıldıktan sonra hızlıca okside olmaya ve kollajen yapısını bozmaya başlar. Bu nedenle de kollajen içeren ürünün tadında değişim yarattığı gibi üründen elde edilecek faydalarında azalmasına neden olur. Collagen Shake Drink Mix,Türkiye'de ilk ve tek olan kapak teknolojisi ile bu oksidasyonun önüne geçmek için taze formu ile bulunan C,E ve B vitaminleri kapağının içerisinde yer alan özel haznesinde barındırır. Kullanıcı kapağı çevirerek özel hazne içerisindeki bileşenlerin şişenin alt bölümüne geçmesini sağlar ve kullanıcı kollajeni kendi tüketeceği sırada hazırlayarak taze formu ile kullanır.Her bir Collagen Shake Drink Mix, 10.000 mg Tip I ve Tip III hidrolize kollajen içermektedir. Collagen Hyaluronic Acid ve Collagen Beauty Gummies ise daha düşük miktarlardaTip I hidrolize kollajen içermektedir.Collagen Hyaluronic Acid hidrolize kollajene ek olarak hyaluronik asit,C vitamini ve mineraller bulundururken, Collagen Beauty Gummies içeriğinde prebiyotik olan inülin bulundurmaktadır. İnülin sindirim sisteminin düzenleyerek vitamin ve minerallerin emilimini düzenleyen bir besin ögesidir. Farklı formlarda,farklı dozlar içerenVoonka Beauty serisi,ürünleri ile cildimizi değiştiren güzelliği kullanıcılarının hizmetine sunuyor.