Selülitten Kurtulmanın 3 Basit ve Etili Yolu
GÜZELLİK

Selülitten Kurtulmanın 3 Basit ve Etili Yolu

Bilimsel olarak selülit, deri altı yağındaki metabolik bir sürecin sonucudur. Popüler inanışın aksine, bu bir hastalık değildir, herkesin selüliti vardır, sadece aşamaları farklılık gösterir. Selülitin görünürlüğü birçok faktöre bağlıdır: genetik, günlük

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Şubat 2021

Bilimsel olarak selülit, deri altı yağındaki metabolik bir sürecin sonucudur. Popüler inanışın aksine, bu bir hastalık değildir, herkesin selüliti vardır, sadece aşamaları farklılık gösterir. Selülitin görünürlüğü birçok faktöre bağlıdır: genetik, günlük aktivite düzeyi, beslenme ve bakım.

Kuru fırça masajı

Kuru fırça masajı, lenf ve kan dolaşımını uyarır, ölü cilt hücrelerini giderir ve yenilerinin gelişimini sağlar. Bu prosedürün düzenli uygulanması ile sorunlu bölgelerdeki cilt sıkılaştır ve selülitin "şişkinlikleri" daha az fark edilir hale gelir. Masaj için doğal kıllı bir fırça kullanın ve tüm etki alanlarında dairesel hareketlerle dokuyu harekete geçirin.

Doğru bakım

Kozmetik pazarı artık o kadar zengin ve çeşitlidir, her türlü soruna çare bulabileceğinizi söylüyorlar. Selülit önleyici bir bakım yöntemi seçerken, doğru beslenme ve en azından fiziksel aktivite olmadan işe yaramayacaklarının farkında olmalısınız. Bununla birlikte, her ikisi de rutininizde mevcutsa, kozmetikler sonucu sadece hızlandırmaya yardımcı olacaktır. Kahve içerikli ürünleri (bunlar kahve fırçaları veya kafeinli kremler olabilir), seramidler ve doğal yağlar seçin. Lenf akışını uyarmaya, selülit derecesini azaltmaya, cildi sıkılaştırmaya, daha pürüzsüz ve elastik hale getirmeye yardımcı olacaklardır.

Daha fazla su

Vücuttaki su dengesi, güzellik ve sağlığın bir numaralı anahtarıdır. Vücudun minimum dehidrasyonuyla (% 3-4 sıvı eksikliği) bile mevcut selülitin kendini daha güçlü bir şekilde gösterdiği ve olmadığı yerde yeni bir selülitin ortaya çıkabileceği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Her gün 2 litre su (yani su, çay ve kahve gibi içecekler değil) içmeye çalışın. Bu sadece nefret edilen "portakal kabuğundan" kurtulmanıza yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda genel cilt sağlığını da önemli ölçüde etkileyecektir.