Sivilcenin Beklenmedik 3 Nedeni
GÜZELLİK

Sivilcenin Beklenmedik 3 Nedeni

Sivilceye neden olan şeyler saymakla bitmiyor. Ama arada atladığımız 3 maddeyi gözden geçirmek gerek.

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Mart 2021

Akne karşıtı ürünleri aşırı kullanıyorsunuz:

Çelişkili bir durum, ancak cilt rahatsızlığıyla mücadeleyi amaçlayan ürünşler çoğu zaman sivilcenin nedeni de olabilir. Akne genellikle ciltteki aşırı sebum ile ilişkilidir, bu yüzden çoğu akne tedavisi cildi çok fazla kurutur. Ürün iltihaplı olmayan bir cilt bölgesine bulaşırsa, dehidrasyona ve sonuç olarak daha fazla sebum üretilmesine ve yeni iltihaplanmaya neden olur. Dikkatli olun, ürünü sadece sivilceli bölgelere dikkat ederek uygulayın.

Saç bakım ürünleriniz gözeneklerinizi tıkar:

Ne kadar uğraşırsanız uğraşın, saç ürünleri bir şekilde yüzünüze bulaşacaktır. Saç rengini derinlemesine besleyen, nemlendiren veya koruyan çeşitli etken maddeler olan sülfatlar, yüz cildi için çok agresif olabilir ve sivilceye neden olabilir. Uzmanlar sülfat içermeyen şampuanların kullanılmasını tavsiye ediyorlar: Sadece sivilceyi önlemiyor, aynı zamanda saçınızı daha dikkatli temizleyecektir. Maskeyi veya saç kremini uygularken başınızı aşağı eğin ve ürünün derinize temas etmemesi için saç köklerine yaklaşmamaya çalışın.

Sorun kozmetiklerde:

Tanıdığınız birinin mükemmel bir cildi varsa, aynı etkiyi görme umuduyla kendinize aynı ürünü satın almak için acele etmeyin. Cildiniz sivilcelenme eğilimi gösteriyorsa, bazı cilt bakım ürünlerinin bileşimi (kuru ve normal cilt için uygundur) durumu kötüleştirebilir. Tüm mineral yağlar, hindistancevizi yağı ve liuril sülfat kara listeye dahil. Etiketleri dikkatlice okuyun ve bu maddelerden uzak durmaya çalışın.