Nano Fat Enjeksiyonu ile Hücrelerinizi Yenileyin
GÜZELLİK

Nano Fat Enjeksiyonu ile Hücrelerinizi Yenileyin

Yaşlanma ile birlikte cildimiz incelir, kurur ve kırışır, elastikiyetini ve parlaklığını kaybeder. Bu değişim özellikle yüz, boyun, dekolte ve eller gibi güneşe maruz kalan bölgelerde daha belirgin olur. Sigara, kötü beslenme, düzensiz uyku ve genetik fak

GÜNCELLEME TARİHİ: 15 Mart 2021

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel

Nano Fat nedir?

Kişinin kendi vücudundan liposuction yöntemiyle alınan yağ dokusu, süzülüp santrifüje edildikten sonra özel filtrelerden geçirilerek inceltilir ve sıvılaştırılır. Elde edilen sıvıya nanofat adı verilir. En ince enjektör iğnesinden geçebilecek kadar sıvılaştırılan yağ dokusu, yoğun kök hücre, bağ dokusu ve sitokin adı verilen enzimler içerir. Enjekte edildiği bölgede bir tür onarım süreci başlatır, kolajen sentezini arttırarak cildi kalınlaştırır, nemlendirir, ince kırışıklıkları ve ton farklılıklarını azaltır.

Yağ dokumuz çok zengin bir kök hücre kaynağı

Nano Fat tedavisinin çıkış noktası, yağ dokumuzun, kök hücre bakımından çok zengin olduğunun keşfi ile yara iyileşmesi ve doku yenilenmesinde kullanılmasıdır. Önceleri yağ dokusundaki kök hücreler enzimatik yöntemle ayrıştırılmakta. Ancak bu yöntemde yüksek miktarda kimyasal kullanılmakta, enjeksiyon öncesi kimyasalların temizlenmesi gerekmekte idi. Bu da işlemin zahmetli ve pahalı olmasına yol açmakta idi. Son yıllarda pratik ve ucuz olması nedeniyle mekanik ayrıştırma yöntemleri tercih edilmeye başlandı. Yağ dokusu filtrelerden geçirilerek yağ hücreleri parçalanır ve geriye kök hücreden zengin bir sıvı kalır. Bu sıvı aynı zamanda çeşitli onarıcı enzimler, proteinler ve bağ dokusu elemanları da içerir.

Nanofat enjekte edildiği bölgede onarıcı, uyarıcı ve gençleştirici bir etki gösterir. Amacı hacim vermek değil, cildi onarmak, sıkılaştırmak, canlandırmak ve nemlendirmektir. Ancak yağ enjeksiyonları ile birlikte uygulandığında, yağ dokusunun tutma oranlarını ve kalıcılığını artırır.

Nano Fat Enjeksiyonu uygulama alanları:

Başta göz çevresi olmak üzere tüm yüz ve boyun bölgesine, dekolteye ve ellere uygulanabilir. Özellikle göz altı bölgesinde cilt koyulaşması ile birlikte çöküklük ve ince kırışıklıklar olan kişilerde Nano Fat Enjeksiyonu sıkça tercih edilmektedir.

Bu işlemin uygulandığı başlıca alanlar:

Gözaltı morlukları

Göz çevresinde ve yüzdeki ince çizgiler, kırışıklıklar, dudaklar ve dudak üstündeki dikey sigara çizgileri

Boyun ve dekolte bölgesindeki ince kırışıklıklar

Liposuction sonrası gelişen cilt gevşekliği

Yara izlerinin hafifletilmesi

İyileşmeyen yaralar

Radyoterapi sonrası oluşan cilt hasarı

El gençleştirmedir.

Nano Fat Enfeksiyonu klinik ortamında, lokal anestezi ya da sedasyon altında yapılabilir. İşlem sonrası oluşabilen morluklar ve şişlikler bir hafta içinde düzelir. Derideki olumlu etkileri ise 15. günden itibaren görülür. Altı ay içinde deri kalitesi gözle görülür şekilde iyileşir. Tekrarlayan uygulamalar işlemin etkisini ve kalıcılığını artırır.

CİLDİNİZ PARİS IŞILTISIYLA AYDINLANSIN

Ton farklılıkları, solgunluk, kuruluk, pullanma gibi sorunlar daha çok kış mevsimine özgüdür. Cildimizi bu soğukta bakımlı, ışıltılı, parlak tutmak zordur. Düzenli nemlendirici kullanmak da yetersiz kalabilir. Yeni nesil mezoterapi ürünlerinden Paris Işıltısı (NTCF), çok sayıda vitamin, mineral ve enzim içeren formülüyle etkisini hemen gösteren bir uygulamadır. Paris Işıltısı, yüksek miktarda serbest hyalüronik asit, cilde yararlı vitaminler, mineraller, protein üretimini destekleyen amino asitler, koenzimler ve nükleik asitler içerir. Amaç cildi canlandırmak, onarmak ve uyarmaktır.

Özellikle göz çevresi olmak üzere yüzün tamamı, el, kol, boyun, dekolte ve gözaltı bölgelerine uygulanan Paris Işıltısı her yaş kadın ve erkeklere uygulanabilir. Etkileri işlemden birkaç gün sonra ortaya çıkan Paris Işıltısı dinlenme süresi gerektirmez, ağrı ve morluk olmaz, sadece aynı gün enjeksiyon noktaları kabarır ilerleyen saatlerde cilt normal görünümüne kavuşur. İdeal uygulama 2 şer hafta arayla 3 kez, ardından birer ay ara ile 2 kez yapılır.