Kilo Verirken Kaslarınızı Nasıl Koruyabilirsiniz?
GÜZELLİK

Kilo Verirken Kaslarınızı Nasıl Koruyabilirsiniz?

Dengeli ve çeşitli bir diyet, yeterli fiziksel aktivite ve düzenli yeterli uyku ile vücudun yeniden düzenlenmesini amaçlayan bir diyetle beraber kas kütlesini korumanın anahtarıdır.

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Mart 2021

Açlık Duygusuna Yenik Düşmeyin

Kalori alımında gözle görülür bir azalma, kaçınılmaz olarak vücudun kas dokusundan alacağı enerji eksikliğine yol açacaktır. Aldığını kalori miktarını adım adım önce 500 kcal düşürmek, vücudun stresten kaçınmasına ve kaslarınızı beslememesine izin verecektir.

Tüketilen karbonhidratların miktarı ve kalitesini de gözetin. Aşırı karbonhidrat tüketimi, (hamur işleri, tatlılar, beyaz pirinç), vücudun besinleri yağa dönüştürmesine neden olur. Aksine gerekli miktardaki kompleks karbonhidratları (tahıllar) diyetinize dahil ederek vücudunuza zarar vermeden enerji sağlamış olursunuz.

Yeteri Kadar Protein Tüketin

Proteinli yiyecekler vücudu en tatmin eden yiyeceklerdir, metabolizmanın hızlanmasını destekler ve doğrudan kas sistemi için bir yapı malzemesidir, yani kas kütlesinin gelişmesi ve korunmasından sorumludur.

Yeterince Su İçiyor Musunuz?

Yeterli miktarda su, kas dahil tüm vücut sistemlerinin düzgün ve verimli bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Su eksikliği dehidrasyona ve sonuç olarak metabolizma ve ödem atmada yavaşlamaya neden olur.

Düzenli Egzersiz

Kardiyo egzersizlerine aşırı güvenmeyin. Kuvvet antrenmanı kesinlikle plana dahil edilmelidir çünkü kas kütlesini kaybetmemenizi sağlayacak antremanlar kuvvet antrenmanıdır.

Pozitif Nitrojen Dengesini Daha Önce Duydunuz Mu?

Listedeki beşinci yöntem, vücutta pozitif nitrojen dengesinin korunmasıdır. Amino asitler, kas lifleri de dahil olmak üzere hücrelerin temel yapı taşlarıdır ve ana kaynakları proteinli besinlerdir. Vücudumuzdaki tüm süreçleri sürdürmek için gıdalardan 20 farklı amino asit almak gerekir. Ancak temel olan ve yalnızca gıdalardan elde edilebilen 8 amino asit vardır. Bu amino asitler baklagillerde ve tahıllarda da bulunur. Vejetaryen bir diyet uygularsanız, esansiyel amino asit eksikliklerini önlemek için diyetinize dahil ettiğiniz besinleri bir uzman ile dikkatlice düşünmelisiniz.