Saçınızın Uzamasına Yardımcı 4 Alışkanlık
GÜZELLİK

Saçınızın Uzamasına Yardımcı 4 Alışkanlık

Saç güzelliği ve sağlığı her şeyden önce tutarlı olması gereken bir bakımdır. Doğru seçilmiş yüksek kaliteli ürünlere ek olarak, saçınızı yıkadığınız suyun sıcaklığı veya tarama süresi gibi görünüşte önemsiz şeyleri de düşünmeniz gerekir. Saçınızın uzamas

GÜNCELLEME TARİHİ: 31 Mart 2021

Saçınızı her gün yıkamaktan kaçının

Paradoksal olarak, saçınızı ne kadar sık yıkarsanız, o kadar hızlı kirlenir ve yağlı hale gelir. Saç derisi, saç üzerinde koruyucu bir bariyer oluşturan belirli miktarda yağ üretir. Saçınızı her yıkadığınızda bu bariyer bozulur. Bu ne kadar sık bir hale gelirse, kafa derisi tarafından o kadar fazla yağ üretilir ve saç o kadar yağlı olur. Saçınızı haftada en fazla 3-4 kez yıkamaya çalışın, bu saçınızın iyi görünmesini sağlamak ve çok çabuk yağlanmaması için yeterlidir.

Saçınızı ılık suyla yıkayın

Sıcak su saç pullarına zarar vererek onları daha kırılgan hale getirir, nefret edilen kabarıklığın ortaya çıkmasına neden olur. Saçınızı yıkamak için aşırı sıcaklıklardan kaçınarak orta derecede ılık su kullanın.

@gigihadid

Saçınızı iyice ve uzun süre tarayın

Fırçalama işlemi sadece saçın iyi şekillenmesi için değil, aynı zamanda uzaması için de önemlidir. Masaj fırçaları saç derisindeki kan dolaşımını iyileştirerek yeni saçların çıkmasını sağlar. Uzun saç taraması için günde 10-15 dakika ayırın ve kesinlikle bir fark göreceksiniz.

Doğru yastık kılıflarını ve saç aksesuarlarını seçin

Saçlarımız çok sayıda küçük pullardan oluşan oldukça kırılgan bir yapıya sahiptir. Sert ve sıkı elastik bantlar ve saç tokaları saçı yaralar, daha kırılgan hale getirir ve kırık uçlara neden olur. Saçınızı toplamayı seviyorsanız, ipek "lastik bantlar" kullanın. Aynısı yastık kılıfları için de geçerlidir: Saçın gece boyunca üstünde yattığı kumaş, yapılarını ciddi şekilde travmatize eder. Pürüzsüz ipekten yapılmış yatak takımlarını seçin veya uyumak için ipek bir bone bile kullanabilirsiniz.