Makyaj Malzemelerinizin Son Kullanma Tarihi Doldu Mu?
GÜZELLİK

Makyaj Malzemelerinizin Son Kullanma Tarihi Doldu Mu?

Makyaj malzemelerinizin kullanma tarihleri özellikle de pandemi süresince kullanılmadıkları için belki de geçmiş olabilir. İşte bunu anlayabilmeniz için bazı ip uçları.

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Nisan 2021

İlk karantina bir yıldan daha uzun bir süre önce yürürlüğe girdiğinden bu yana, çoğumuz makyaj çantalarımızı unuttuk, cilt tonikleri ve nemlendirici serumlar artık günlük makyajımızın yerini alıyor. Şimdi, havalar ısınıyor ve daha fazla özgürlük yaklaşırken, makyaj setlerimize geri dönmek heyecan verici bir olasılık gibi hissettiriyor. Ancak fondöten şişesini geçen yazdan beri açmadıysanız, son kullanma tarihini kontrol etmeniz gerekebilir. Makyaj malzemeleri onsuza kadar taze kalmıyor, özellikle açıldıktan sonra konu daha kafa karıştırıcı hale geliyor: Her ürünün farklı formülleri var ve bu da demek oluyor farklı kullanım ömürlerine sahipler.

Makyaj malzemenizin ambalajındaki küçük 'açık kavanoz' simgesi, formülün performans ve etkinlik açısından ne zaman bozulmaya başlayacağını söyler, ancak aynı zamanda formüldeki koruyucuların ve dengeleyicilerin ne zaman bozulmaya başlayabileceğinin de bir göstergesi olabilir.

Bozulmuş ürünler, bakterilerin üremesine yol açabilir, bu nedenle ürünlerinizin kullanım ömürlerinin sonuna geldiğinde bunu bilmek çok önemlidir. Hızlı bir çözüm önerisi : Ürünlerinizi açtıktan sonra üzerine bir tarih çıkartması yapıştırarak onları tam olarak ne zaman kullanmayı bırakmanız gerektiğini tahmin edebilirsiniz.

Toz Makyaj Malzemeleri:

Tozlar ürünler en uzun ömürlü olanlardır. 18 aya kadar dayanabilirler. Su içermezler, bu da bakterilerin üremesini zorlaştırır, ancak bazı modern ürünler, klasik formüllerden biraz daha fazla yağ ve krem içerir. Bu noktada kesinlikle kutunun üzerinde belirtilen zamana bakmalısınız.

Eyeliner:

Eyelinerların kullanım süreleri formüle bağlıdır: havaya maruz kalan jel ve sıvı ürünler üç ila altı ay içinde kullanılmalıdır. Klasik eyeliner kalemleri, sürekli olarak keskinleştirildikleri ve her seferinde yeni bir ürün katmanı kullanıldığı için ilk kullanımdan sonra bir yıla kadar kullanılabilir.

Maskara:

Maskaranızın dokusunu zamanla değişmeye başladığını ve üç ay ardından fırçanın ve kirpiklerin etrafında topaklanabileceğini fark edeceksiniz. Bir çok duruma maruz kalan maskaralar cildimiz, kirpikler ve daha sonra da kutusunun içine yani kullanılan fırça maskara şişesinin içine geri dönüldüğünde, bakteri birikimi olabilir, bu nedenle maskaranızı temiz kirpiklere uygulamak ve dikkat etmek önemlidir.

Ruj:

Rujlar 12-18 aya kadar taze kalabilir. Atma zamanı geldiğinde dokusunda, kokusunda ve hatta bazı formüllerin renginde bile değişiklik fark edebilirsiniz.