Chanel, No5'ın 100. Yılını Factory 5 ile Kutluyor
GÜZELLİK

Chanel, No5'ın 100. Yılını Factory 5 ile Kutluyor

Chanel No5 şimdi bir boya kutusunda; Factory 5!

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Haziran 2021

2014 Sonbahar/Kış koleksiyonundaki süt kartonundan 2013 İlkbahar/Yaz hula-hoop çantasına kadar Chanel, beklenmedik fikirleri kült tasarımlara dönüştürme konusunda uzun bir geçmişe sahiptir.

Şimdi, dünyanın en ikonik parfümünün 100. doğum gününü kutlamak için Chanel, bugüne kadarki en koleksiyonluk ürünün lansmanını planlıyor.

No5'ın bitmeyen çekiciliğine bir saygı duruşu niteliğindeki Chanel's Factory 5, benzersiz kokuyu yeni ve beklenmedik bir şekilde sunan 17 sınırlı sayıda üründen oluşuyor. Kokulu duş jeli bir boya kutusuna konurken, vücut yağı ise yağ şisesi benzeri bir ambalaja sahip.

No5'ın cam şişesinin silüeti ikonik olsa da bizimle gerçekten irtibat kuran kokunun kendisidir.

Chanel'in koku ve güzellik başkanı Thomas du Pré de Saint Maur, "Popüler tüketici ürünlerini bağlamlarından çıkararak ve onları No5'in estetiğiyle süsleyerek, Chanel'in ilk yaratıcı jestine dönüyoruz: işlevsel bir nesneyi arzu edilen bir lüks öğeye dönüştürmek. Chanel Factory 5'in amacı budur: günlük yaşamda lüks deneyimini sunmak." diyor.

Factory 5, basit bir laboratuvar şişesinde paketlenmiş Chanel No5'in ilk çıkışına bir selam niteliği taşıyor.

Pop Art'a ve Andy Warhol'un işlerine selam veren Chanel's Factory, lüksün yalnızca özel durumlar için ayrılması gerektiği fikrine meydan okuyarak günlük eşyaların işlevini alt üst etmeye hizmet ediyor.

"Bu objeleri No5 kimliğiyle giydirerek kendi tasarımlarını korurken lüks, ikonik ürünler haline geliyorlar. Günlük ürünleri almak, daha az korkutucu bir yaklaşıma izin verir ve No5 olan mutlak mucizeye günlük maruz kalma için yeni fırsatlar yaratır. Bir tüp boya veya bir teneke çay hepsi evrensel, zamansız nesnelerdir ve onları dönüştürmek için No5'ın görsel kodlarını giydirdik." diyor Thomas du Pré de Saint Maur.

Eve bir kutu No5 duş jeli veya bir tüp vücut kremi götürme şansınız varsa, koleksiyon 29 Haziran'dan itibaren Chanel ve Selfridges'de online olarak satışa sunulacak.