Metabolizmanızı Hızlandırmanın Kilit Noktası
GÜZELLİK

Metabolizmanızı Hızlandırmanın Kilit Noktası

Uyumadan önce yaptığımız her şey metabolizma için etili olabilir.

GÜNCELLEME TARİHİ: 6 Ağustos 2021

İyi haber şu ki, yatmadan önce yemek yemek otomatik olarak kilo alımına yol açmaz. Metabolizmamızı birçok şey etkiler, sadece ne yediğimiz değil. Elbette herkes uykuya dalmayı nasıl kolaylaştıracağını araştırmıştır. Uyumakta sorun yaşamasanız bile uzmanlar, yatmadan en az iki saat önce tüm elektronik aletlerden vazgeçmenizi öneriyor. Kulağa oldukça iyimser ve neredeyse gerçek dışı geliyor, değil mi?

Son araştırmalar, telefonunuzda (veya başka bir cihazda) saatlerce gezinme ile metabolizmanız arasında doğrudan bir bağlantı olduğunu göstermiştir. Şaşırtıcı bir şekilde doğru, geceleri mavi ışığa uzun süre maruz kalmak, zamanla kilonuzu olumsuz yönde etkileyecek metabolik değişikliklere neden oluyor. Metabolizma, mavi ışığa maruz kaldığında değişen önemli bir fizyolojik sürecin bir parçası. Doğrudan normal uyku düzeni üstünde etkisi olan uyku düzeni diye bir denge var.

Modern Dünyanın Tüm Buluşları Faydalı Değil

Son zamanlarda, enerji tasarrufu sağlayabilen LED'lerin popülaritesi arttı. Sadece lambalarda değil, modern televizyonlarda, bilgisayar monitörlerinde, tabletlerde ve telefonlarda da kullanılıyor. Uzmanlar, LED'lerin gözümüzdeki retinanın bloke etmesi zor olan güçlü bir mavi, yüksek enerji kaynağı olduğunu söylüyor. Sonuçta, bu tür bir enerjinin fazlalığı sadece göz yorgunluğuna değil, aynı zamanda ömür boyu sizinle birlikte kalacak potansiyel görme sorunlarına da yol açacaktır.

Araştırmalar, bu tür radyasyona maruz kaldıktan sonra iç vücut sıcaklığının ve enerji harcamasının azaldığını göstermiştir. Uzmanlar, melatoninin enerji metabolizması üzerindeki etkisinin, ışığa maruz kalma süremize bağlı olarak değiştiğinin yadsınamaz bir sonuç olduğuna karar verdi. Başka bir deyişle, mavi ışık sadece diğer fiziksel değişiklikleri değil, kilo alımını da etkiler.