Chanel, No.5 Kokusu İçin Yasemin Tarlaları Satın Aldı
GÜZELLİK

Chanel, No.5 Kokusu İçin Yasemin Tarlaları Satın Aldı

Chanel, çok satan parfümü No.5'da kullanılan çiçek mahsullerinin kaybolmasına karşı temkinli olmak için Fransa'nın güneyinde yasemin tarlaları satın aldı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 1 Eylül 2021

Fransız moda devi Chanel, 100 yıllık ikonik parfümü No. 5 için çiçek tedarik edebilmek amacıyla daha fazla yasemin tarlası satın alıyor. Reuters, Chanel'in, Chanel No. 5'ın ana bileşeni olan yaseminin varlığını güvence altına almak için daha fazla tarla satın aldığını açıkladı.

Lüks grup, fazladan 10 hektar (100.000 metrekare) arazi satın aldığını ve çevresindeki çiçek tarlalarıyla tanınan Grasse kasabası yakınlarındaki yerel bir aileyle ortaklaşa halihazırda kullandığı 20 hektara eklendiğini söyledi.

Chanel, 1980'lerin sonlarında, bölgedeki beş çiçek üretimini sabitlemek için Mul ailesiyle bir anlaşma yaptı. Bazı yerel üreticiler, kısmen Nice'e ve Fransız Rivierası'na yakın bölgedeki emlak anlaşmalarıyla çizilen arazilerini o sırada satmaya başladılar.

Grasse'de yetişen yasemin kendine has bir kokuya sahiptir. Bölge, 17. yüzyılda yerel deri tabakçılarının ürünlerini parfümlemeye başladığı bir çiçek ve koku merkezi haline geldi.

Lüks markanın, 100 yıllık parfümünde kullanılan çiçek bitkilerinin kaybolmasına karşı temkinli olduğu belirtildi. No. 5'ın her bir şişesinin üretimi için bin adet yasemin çiçeği gerekiyor.