Dudak Parlatıcısı Geri Döndü
GÜZELLİK

Dudak Parlatıcısı Geri Döndü

90'lar nostaljisi ve Posh Spice sayesinde.

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Eylül 2021

'Maskeler out, rujlar in', bu yaz Covid kurallarının gevşetilmesinden bu yana bir tema oldu. Ancak zorunlu maske takma durumu devame ettikçe, bu tema var olmaktan çok uzak kalıyor.

Ancak dudak parlatıcısının yeniden canlanmasının muhtemelen pandemi ile daha az ilgilisi var ve sürekli artan Doksanlar nostaljisi ile daha fazla ilişkili gibi duruyo. Trend, İngiltere'de prestijli dudak parlatıcısı ürünlerinin satışının artmaya başladığı 2019'dan beri hayatta. Şimdi, sosyal medyada yapılan güzellik hareketleriyle, TikTok ve Instagram'daki 'parlak dudaklar' hashtag'in 1.100.000 etkileşimi geçmesiyle de patlama yaşanıyor gibi görünüyor.

Victoria Beckham'ın trendi harekete geçirmiş olması da var tabi.. Bu hafta güzellik markası, Posh Gloss High Shine Lip'i piyasaya sürdü ve (tasarımcının hazır giyim ilkbahar/yaz 2022 koleksiyonundan) tek başına ya da dudak kalemi ile ruj üzerine sürülmek üzere tasarlanmış klasik bir parlaklık.

Beckham, "Spice Girl günlerime geri dönersek, Posh her zaman dudaklarının daha dolgun görünmesini sağlamak için yoğun bir dudak kalemi ile çok parlak bir şeffaf parlatıcı kullanırdı" diyor. Ve tıpkı eski alter egosu ve Jennifer Aniston'ın Friends karakteri Rachel Green ve orijinal Supers Cindy Crawford ve Naomi Campbell gibi diğer 90'lar güzellik ikonları da parlak, kahverengi dudak kalemi ile gerçekten modaya geri döndü.

Ancak Beckham'ın dudak parlatıcısıyla olan aşkı 90'larda başlamış olsa da, formülasyonlarıyla çok yol kat etti. "Parlak dudak parlatıcıları her zaman ağır ve rahatsız edici bulmuşumdur ve saçlarım sürekli dudapıma yapışırdı, özellikle de David'in motosikletine binerken" diye anlatıyor. "Bu yüzden, ayna gibi parlayan, ancak sürülebilir ve hiç de yapışkan olmayan güzel bir parlaklık yaratmak benim görevim oldu."

Böylelikle Beck, yapışkan itibarlarını sarsan yeni bir sofistike dudak parlatıcısı yarattı. Ayrıca. Charlotte Tilbury'nin Kolajen Dudak Parlatıcısı; cilt bakım malzemeleriyle zenginleştirilmiş beş şeffaf tonu veya Fenty Beauty'nin Parlak Bombası; altı tonda sunulan yüksek parlaklıkta bir dudak kremi.