Hibiskus Çayı Neden Faydalıdır?
GÜZELLİK

Hibiskus Çayı Neden Faydalıdır?

Doğal antioksidan deposu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Eylül 2021

Hibiskus çayı özellikle son yıllarda popüler hale geldi, ancak çok az insan faydalı özelliklerini biliyor. Eski Mısır'da bile, kurutulmuş hibiskus kaynatmak her derde deva olarak kabul edilirdi. Mısırlılar, içeceğin enerjiyi geri kazandırdığına ve aşırı sıcaklarda da susuzluğu giderdiğine inanıyordu. Bununla birlikte, hibiskus çayı da birçok faydalı özelliğe sahipt ve çeşitli kronik hastalıkların önlenmesi ve kilo kontrolü için faydalı olabilir. İşte bu yüzden hepimiz bu parlak kırmızı içeceği daha sık tüketmeliyiz.

Hibiskus neden faydalıdır?

Hibiscus, antosiyaninler ve kan basıncını normalleştiren ve kan damarlarının duvarlarını güçlendiren, incelmelerini ve kireçlenmelerini önleyen maddeler açısından zengindir. İçecekteki linoleik asit, kolesterol plaklarının oluşumunu engeller, "kötü" kolesterol seviyesini düşürür ve "iyi" üretimini destekler.

İçecek, güçlü bir doğal antioksidan olan C vitamini açısından da zengindir. İmmünoglobulin üretimini uyarır ve vücudun özellikle sonbahar mevsiminde önemli olan virüsler ve patojenik bakterilerle savaşmasına yardımcı olur. Ek olarak, C vitamini cildimiz üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir: kollajen üretimini arttırır, böylece yaşlanma sürecini yavaşlatır.

Hibiskus doğru şekilde nasıl demlenir:

Hibiskus çayı yapmak için ihtiyacınız olanlar:

  • 3 çay kaşığı kuru hibiskus
  • tat için zencefil / tarçın / limon
  • 600 ml. kaynamış su

Kuru salkımların üzerine kaynar su dökün, zencefil / tarçın veya limon ekleyin (tadı daha yoğun hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda bağışıklık sisteminin korunmasını da güçlendirirler) ve 3-5 dakika bekletin. Voila!