En Sağlıklı Sonbahar Çayları
GÜZELLİK

En Sağlıklı Sonbahar Çayları

Bitki çayları bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olabilir.

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Ekim 2021

domsli22

Bitkisel çaylarının faydaları hakkında söylenenler oldukça doğru. Bitkiler sadece kafein içermez (klasik çayın aksine), aynı zamanda vücut için bir takım faydalı özelliklere de sahiptir. Çeşitli bitkiler tüm organ sistemlerinin işleyişini normalleştirebilir, sinirleri sakinleştirebilir, uyku problemlerini çözebilir ve hatta yaşlanma sürecini yavaşlatabilir. Sonbaharda, soğuk algınlığı döneminde, bağışıklığı destekleyebilen ve vücudu virüslerden ve patojenik bakterilerden koruyabilen çaylar özellikle önem kazanır. Limon, zencefil, hibiskus, nane ve zerceçal gibi bitki çaylarını bağışıklık sisteminizi korumak ve güçlendirmek için tercih edebilirsiniz.

Favorimiz ise limon; güçlü bir doğal antioksidan olan zengin bir C vitamini kaynağıdır. Vücudun serbest radikallerle savaşmasına yardımcı olur, yaşlanma sürecini yavaşlatır, kolajen üretimini uyarır ve cildin durumunu olumlu yönde etkiler, tonunu dengeler ve sağlıklı bir parlaklık verir. Ayrıca C vitamini özellikle soğuk algınlığının olduğu sonbahar mevsiminde önemli olan bağışıklık sisteminin güçlenmesinde baş yardımcıdır. Hastalanırsanız, limon çayı vücut ısınızı normalleştirmeye yardımcı olur, öksürüğü yatıştırır ve iltihabı yavaşlatır.

Bir fincan sıcak zencefil ve limon çayından daha sakinleştirici ve tatmin edici bir şey yoktur. Tatlar ve aromalar ihtiyaç duyulan enerji artışını verebilir. Aslında bu şifalı çayı düzenli olarak beslenme rutininize de ekleyebilirsiniz. Sizin için seçtiğimiz favori sonbahar çayımıza bir göz atın!

Malzemeler:

  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu
  • 1 dilim limon
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı büyüklüğünde zencefil
  • 1 tatlı kaşığı yeşil çay
  • 3 nane yaprağı

1.ADIM

Zencefil ve limon kabuğunu suda kaynatın.

Orta ateşte bir cezvede su kaynatın ve kaynayan suya doğranmış zencefil, limon kabukları ve balı ekleyin. 10 dakika kaynatın. Karışım aromatik hale geldiğinde ocağı kapatın.


2.ADIM

Çayın demlenmesine izin verin.

Bir süzgeç kullanarak zencefil ve limon kabuklarını çıkarın ve atın. Demliğe yeşil çayı koyun ve ardından içine su karışımını ekleyin. Üstünü kapadıktan sonra da 30 saniye kendi sıcaklığı ile demleyin.


3.ADIM

Süsleyin ve tadını çıkarın!

Çayı süzün. Daha sonra çayı fincana koyun ve servis yapmadan önce nane yaprakları ve limon dilimleri ile süsleyin.


İpuçları

  • Çayın besin değerini artırmak için biraz ezilmiş karabiber, karanfil ve kuru fesleğen ekleyebilirsiniz.
  • Daha aromatik hale getirmek için biraz nane yaprağı ile yeşil çayı demleyin.