Yüzde İllüzyon Yaratan Çene Estetiği
GÜZELLİK

Yüzde İllüzyon Yaratan Çene Estetiği

Ameliyatsız yüz estetiğinde küçük estetik dokunuşlarla istediğimiz illüzyonu yaratmak mümkün.

GÜNCELLEME TARİHİ: 1 Kasım 2021

Kişisel tercihe bağlı olarak, yüzde istenilen bölgeyi öne çıkarmak ya da geri planda bırakmak gibi seçenekler de mevcut. Son zamanlarda hekimlerden en çok istenilen ameliyatsız estetik uygulamalardan öne çıkan Jawline, çene hattı estetiği ve ameliyatsız gıdı estetiğini Dr. Mehtap Altınöz'e soruyoruz.

ÇENE HATTINDA DEĞIŞIMLER NASIL BAŞLIYOR?
Yüzün zaman içinde V görünümünün bozulması, çene hattının yaş, yer çekimi ve genetik faktörlerle zaman içinde bozulması, yüzdeki genç ve dinamik ifadeyi bozar ve kişiyi rahatsız eder. Yüzün V şekli bozularak, tersine döner. Yüzün genişleyerek daha oval bir görüntü oluşturması ise, kişiyi olduğundan daha yaşlı ve yorgun gösterir.

Hem çene hattı bozuk, hem de çene yapısı küçükse yüzdeki ifade bozulur ve eğer kişide gıdı problemi varsa, çene yapısının gittikçe küçülmesi ve çene hattının bozulmasıyla gıdı daha çok ön plana çıkarır. Gıdı probleminin başlıca nedenleriyse, gıdıdaki aşırı yağlanma ve genetik olarak çene yapısının küçük olmasıdır.

Yüzü genişleten ve V şekli görünümünü bozan bir başka durum diş sıkma problemidir. Kişide diş sıkmaya bağlı masseter kası çok genişlemişse, yüz daha da geniş görünür ve yüzün dinamik yapısı bozulur.

ÇENE HATTI VE GIDI ESTETİĞİ
Öncelikle bir noktanın altını çizmek önemli. Çene hattıve gıdı estetiği uygulamasını mutlaka estetik bakışı iyi, deneyimli bir hekim yapmalıdır. Her türlü medikal estetik uygulamalarda olduğu gibi kişiye özel doğal çalışmanın özellikle çene çalışmalarında ayrı bir önemi vardır.

Çünkü yanlış ve abartılı çene hattı uygulamaları, özellikle kadınlarda sert ve maskülen bir görüntüye neden olur.

Öncelikle küçük bir Masseter botoksu dokunuşu ile yüz inceltilip sonra çene hattı işlemi yapılmalıdır. Yeni jenerasyon Hyaluronik asit dolgularla kanülle çene hattının keskinleştirilmesi ve çene ucunun kaldırılması belirgin güzel bir çene hattını ortaya çıkarır ve gıdı görüntüsünü hem önden hem de yandan geri plana atar. Bu uygulama tek seansta yapılan ve etkinliği 2 yıl süren ameliyatsız başarılı bir uygulamadır. Uygulama yaklaşık 30 dakika sürmekle, aynı gün iş ve sosyal hayata dönülebilmektedir. Gıdıda çok fazla yağlanması olan ve yaşa bağlı çene hattında bozulma olanlar bu işleme uygun değildir, bu vakalarda cerrahi en iyi seçimdir.

Ameliyatsız yüz estetiğinde cerrahiye daha uygun olanları ayırt etmek ve cerrahiye yönlendirmek tedavi sonuçları açısından çok önemlidir. Tedavi dışında çene hattı estetiğini estetik amaçla da sıkça uyguluyoruz. Genç erkeklerde daha maskülen bir çene hattı için, kadınlarda ise daha güzel, estetik bir çene ve yüz görünümü için sıkça tercih ediyoruz.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR
Çene hattı estetiği, yüz ifadesini ve şeklini değiştirebileceği için çok deneyimli ve estetik görüşü iyi bir hekim tarafından uygulanmalıdır. Deneyimli bir el dışında, uygulamada kullanılan ürünler de çok önemlidir. Çene hattında çok başarılı yeni jenerasyon dolgular tedavi sonuçlarında çok etkilidir. Uygulamanın daha konforlu olması için, az iğne ve daha çok kanül kullanılarak yapılması da önem taşır. Bu uygulamanın en güzel iki sonucu, çene, çene hattı ve Jawline estetiği ile yüzün estetik olarak genç ve dinamik görünmesini sağlaması ve gıdı tedavisini gerçekleştirmiş olmasıdır.