Dudak Kalemi Hilesiyle Gerçek Dolgunluk
GÜZELLİK

Dudak Kalemi Hilesiyle Gerçek Dolgunluk

Evet, dudaklarınızı doğal görünümüyle daha dolgun bir hale getirebilirsiniz.

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Kasım 2021

Dudakları dolgunlaştırma tekniği yeni bir şey değil; Profesyonel makyaj sanatçıları, onlarca yıldır dudakların şeklini ve dolgunluğunu geliştirmek için dudak kalemi kullanıyor. Şimdi, doğal bir şekilde dudak kalemi ile ilüzyonlar yaratan Kendall Jenner'dan Jennifer Lopez'e kadar, kırmızı halı müdavimlerinin temel püf noktalarından öğreneceklerimiz var.

Bununla birlikte, dudak kalemi, oldukça yapay görünen ve göze batan hatalara sebep de olabilir. Yakın zamanda, efsanevi makyaj sanatçısı Bobbi Brown bunu açıkça söylüyor: "Yepyeni dudaklar yaratmak için herhangi bir renk ve kontür kullanma girişimi her zaman başarılı olamıyor."

Brown, "Dudak şeklini uyarlamak ve geliştirmek için dudak rengi ve dudak kalemi kullanabilirsiniz, ancak dudaklarınızın doğal şeklini takip ettiğinizden emin olun" diyor. Ünlü imza estetiğinde olduğu gibi, 'daha az daha öz' diye düşünün.

Vesta London Beauty'nin kurucusu makyöz Vesta Boateng, "işin kilit noktası aşırıya kaçmadan kontürler yapmak" olduğu konusunda hemfikir. Peki, dudak kalemini tam olarak nasıl kullanmalıyız?

Boateng, "Dudak çizgisinin hemen dışında, çerçeve yaratmak ve şekillendirmek için doğal dudak tonunuzdan biraz daha koyu bir ton kullanın" diye açıklıyor. Ve bununla kalmayın: "İki farklı ton, daha doğal, daha dolgun bir görünüm yaratacak" diyor. "Dudak tonunuza uygun daha açık bir ile gölge yaratın." Bu, illüzyonun anahtarı, ekstra boyut yaratmak.

Son olarak, daha açık renkli bir çerçeveye uygun bir ruj veya parlaklık ile dudaklarınızı doldurun. Mat formüllerin aksine, parlak bir doku daha fazla ışık ile dolgunluğu yansıtacaktır.

Ancak bunu parlak veya derin tonlarla denemek isterseniz, Boateng, "ombre etkisi yaratmak amacıyla" dudak çizgisinin hemen dışında daha koyu, içeride daha açık olan ilkeleri uygulamanız gerektiğini söylüyor.

Daha fazla dudak kalemi ipucu:

  • "Küt bir dudak kalemi dudak dokusunu çizebilir, bu yüzden bunu denemeyin," diye uyarıyor Boateng. Ayrıca, kaleminiz ne kadar keskin olursa, uygulamanız da o kadar hassas olur.
  • Çizgleri yumuşatmak için dudak kenarlarında tonu hafifletin. "Renk karışımından kaçının; ruj ve kalem birbirine karıştığında her zaman daha doğal ve cilalı görünür" diye açıklıyor. Küçük bir dudak fırçası kullanmayı deneyin veya parmak ile hafifçe kalemin ve rujun baskın etkisini dağıtın.
  • Cildinizi doğal olarak dolgunlaştıracak nemlendirici bir formül kullanın. Kuruyan bir dudak kalemi tam tersi bir etkiye sahip olacaktır.