Akıllı Bakımlar
GÜZELLİK

Akıllı Bakımlar

Cildi kısa sürede dinamikleştiren yeni nesil medikal cilt bakımları...

GÜNCELLEME TARİHİ: 20 Kasım 2021

Pelin Hasçalık

OKSIGENEO
Dr. Seran Göçer, sezonda yaptırılabilecek yeni nesil medikal bakımlar arasından Oksigeneo'yu öneriyor: "Hem yüzünüz hem de vücudunuz için tek bir seans uygulamak yerine 7-10 gün aralıklarla, üç ya da dört seanstan oluşan bakımlar halinde planladığımızda cilt yenileme ve tedavi açısından daha iyi sonuçlar alıyoruz. Kliniğimizde yüz ile birlikte dekolte, boyun ve sırt bölgesine de bakım yapıyoruz. Oksigeneo uygulamasında, Oksigeneo cihazı ile öncelikle cilt derinlemesine temizleniyor ve bakım için hazırlanıyor. Temizlik ve hazırlık süreci cilt tiplerine göre farklılık gösteriyor. Kişiye özel ve cildin ihtiyacına göre seçilen bir başlık ile cildin epitel adını verdiğimiz ölü ve hasarlı tabakasını uzaklaştırıyoruz. Bu sırada kullanılan bicarbonate başlık, cildin yüzeyini alkali hale getirerek oksijenlenme sürecini destekliyor. Aslında bu bir soyma işlemi değil. Uygulama, cildi en üst tabakasındaki ölü hücrelerden arındırarak, yeniden yapılanmayı tetikliyor. Hemen ardından cilt tipine özel seçilen kırışıklık karşıtı, nem verici ya da leke karşıtı jel ve radyofrekans başlık kullanılıyor. Radyo frekans başlığı kullanırken, ürünün cilde nüfuz etmesini ve radyo frekans teknolojisi ile cildin elastikiyetinin ve gerginliğinin artırılmasını amaçlıyoruz. Bir sonraki adımda ultrason masajıyla gözenekler sıkılaştırılıyor, kan dolaşımına destek olunuyor ve cilt sakinleştiriliyor. Son adımdaysa kişiye özel bir maskeyle bakımı tamamlıyoruz. Belli arlıklarla bu bakımın tekrarlanması tedavi edici özelliğini artırıyor."

HYDRAFACIAL
Avşar Klinik kurucu ortağı Op. Dr. Dilek Avşar, sağlıklı ve dinamik bir görünüm için yeni nesil bakımları, özellikle Hydrafacial uygulamasını öneriyor: "Cilt bakımı, yaptıran herkes için bir keyiftir. Kliniğimize gelen danışanlarımıza yeni nesil bakımları, multi-vitamin işlemler ile uygulanan ameliyatsız yüz sıkılaştırma uygulamalarını öneriyoruz. Hem keyif veren hem de cildi derinlemesine temizleyen, nemlendiren bir bakıma kimse hayır demez. Hydrafacial da cilt bakımından alınan keyfi artıran, cihazlı bir cilt bakım uygulaması. Bu uygulamayla yeni nesil cilt bakımlarının temelinde bazı özellikler geliştirildi. Bakımların amacı, yıpranmış cildi onarmak ve yaşlanmasını durdurmak. Günümüzde cilt pH'ına uygun solüsyonlarla dışarıdan sıvılar püskürtülerek cilt üzerindeki ölü tabaka atılıyor. Cilt, kendini yenilemek için aldığı uyarılarla kan dolaşımını hızlandırıyor. Dolaşımın artması ile cildin oksijenlenmesi daha iyi hale geliyor ve tazelenme başlıyor. Sonrasında vakumlama başlığı çalıştırılarak yüz-dekolte ve boyundaki lenfatik akım hızlandırılıyor. Böylece cilt altında biriken toksinler, lenfatik dolaşıma atılarak vücuttan uzaklaştırılıyor. Artan lenfatik dolaşımla birlikte, ciltteki asıl problemi gidermek için tedavi başlıyor. Cilde daha fazla nem sağlayacak vitamin mineralleri ve aminoasitlerden oluşan solüsyonlar cilt altına işleniyor. Son olarak, cildi dinlendirmek ve nemini içine hapsetmek için özel nem maskeleri ile işlem bitiriliyor."

İHTİYACA YÖNELİK
Merve Akkaya Güzellik ve Estetik Merkezi'nde uygulanan medikal cilt bakımları, uzmanlar eşliğinde yapılan cilt analizi tamamlandıktan sonra kişiye özel belirleniyor. Yüz, boyun, dekolte ve gözeneklerin derin temizliğini hedefleyen bakım çeşitleri akne, leke, yaşlanma karşıtı, nemsizlik, kuruluk gidermek üzere, egzama ve dermatit gibi cilt problemlerinde dahi rahatlıkla uygulanabiliyor. Merve Akkaya, yaklaşık iki saat kadar süren bu bakımların dört mevsim uygulanabildiğini söylüyor: "Cildin ihtiyacına göre ayda bir önerdiğimiz bakım çeşitlerimiz, ciltte var olan problemlerin gerilemesini sağlarken, aynı zamanda oluşabilecek tüm hasarların önüne geçiyor. Bakımlarımızın başlangıcında ve sonunda yapılan masajlar, uygulanan tüm ürünler cildin nefes almasını sağlarken tüm bedenin rahatlamasını da hedefliyor. Bunun dışında tıkalı gözenekler temizleniyor, renk eşitsizliği gideriliyor, lekelerde açılma ve sivilcelerde azalma sağlanıyor. Cilt derinlemesine nemlenerek, sağlıklı ve ışıltılı bir görünüme kavuşuyor.

MEZOTERAPİ
Dr. Zeynep Gökalp, yaş almanın cilt üzerindeki etkilerinin önüne geçmek için mezoterapi yöntemini öneriyor: "Mezoterapi, doğal görünümünü kaybetmeden iyi yaş almak isteyen, genç yaşlardaki o sevilen sağlıklı cilt görünümünü koruyarak yaşının güzeli olmak isteyen kişilerin tedavisi. Yaş almayla birlikte cildimizdeki hyalüronik asit miktarı azalıyor, kolajen ve elastin üretimi yavaşlıyor. Zamanla cilt daha kuru, daha mat ve daha gevşek bir hal alıyor. Lekelenmeye yatkınlık arttığı için heterojen bir görünüm ortaya çıkıyor. Yılların cildimiz üzerinde oluşturduğu bu olumsuz etkiler mezoterapi tedavileriyle ortadan kaldırılabiliyor. 20'li yaşlardan başlanarak her yıl yapılan mezoterapi ile cilt yaşlanması yavaşlatılabilir. Mezoterapi tedavileri, cildin orta tabakası içine uygulanan küçük miktarlarda hyalüronik asit, vitaminler, mineraller ve peptidlerden oluşturulmuş özel kokteyllerin kullanıldığı enjekte edilebilir tedavilerdir. Mezoterapi, kollajen ve elastin üretimini tetikler, sağlıklı ve parlak bir cilt yaratır. Mezoterapi, yüz, boyun, dekolte ve el başta olmak üzere çeşitli vücut bölgelerinde cilt gençleştirme amacıyla uygulanabilir. Özel ilaç karışımları hazırlanarak, cilt lekeleri, akne oluşumu ve sarkma gibi problemlerden de kurtulmak mümkün. Uygulama 2-4 haftalık aralıklarla yapılıyor. Seans sayısı hastanın yaşına, cildinin yapısına göre 2-6 seans arasında değişiyor. Uygulamanın ciltteki etkisi ise yaklaşık bir yıl süresince devam ediyor.