Bella Hadid'in Eski Moda Güzellik Sırrı
GÜZELLİK

Bella Hadid'in Eski Moda Güzellik Sırrı

Bella Hadid bir fotoğraf çekiminden önce yüzünü nasıl hazırlıyor?

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Şubat 2022

TikTok ve Instagram'da cilt bakımı tüyolarını keşfetmeyi seviyorsanız, kitaptaki en eski numaralardan birine olan sevgisini paylaşan Bella Hadid'e bakın.

Makyajsız anların bazı resimlerini ve videolarını Instagram gönderisi olarak paylaşan Bella Hadid'in paylaşımlarından biri yüzünü bir buz kabına daldırdığı şişkinliği gideren yüz hilesi içeriyordu. Bu aslında Kate Moss'tan Cara Delevingne'e kadar modellerin çoğunun kullandığı bir cilt bakım tüyosu.

Peki, dondurucumuzun üst çekmecesinde donmuş bezelyelerin yanında bulabildiğimiz buzla ilgili bu kadar özel olan ne?

Gelişmiş yüz estetiği alanında çalışan Dr. Elizabeth Hawkes, "Sağlık nedenleriyle vücuda buz uyguladığınızda, genellikle soğuk terapi veya kriyoterapi olarak bilinir ve genellikle ağrıyı hafifletmek ve yaralanmaların şişmesini azaltmak için kullanılır. Örneğin, şişmiş bir ayak bileğine veya şişliği azaltmaya yardımcı olmak için bir çürüğe buz torbası uyguladığınızda." diye açıklıyor.

Aslında, buz rulolarından, kullanmadan önce dondurucuya koyduğunuz yüz maskelerine ve Hadid gibi yüzünüzü bir buz kabına daldırmaya kadar, buzun faydalarının yüzde kullanılabileceği birçok yol olduğunu açıklıyor.

"Yüzün şişkinliğini gidermek için buz kullanmanın ardındaki fikir, buzlanmanın yüzünüzdeki kan damarlarını daraltması ve bu da gözeneklerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltıp sizi daha parlak ve ışıltılı hale getirmesidir. Ayrıca dolaşımı hızlandırır, cildin yüzeyine kan getirir ve optimum hücre fonksiyonunu geri kazanmaya yardımcı olur, ayrıca kızarıklık ve şişliği azaltır" diye ekliyor Dr. Hawkes.

Ancak, dikkatli ilerlemek isteyebilirsiniz, diyor Dr Hawkes: Yüzünüze buz uygulamadan önce, "özellikle önceden var olan herhangi bir cilt rahatsızlığınız veya sağlık sorununuz varsa, önce doktorunuza danışmak her zaman en iyisidir."

Ayrıca, buzu cildinizle çok uzun süre temas halinde tutmaktan kaçınmanız gerektiğini söylüyor çünkü "buza uzun süre maruz kalmak buz yanmasına neden olabilir".

Bunun sadece hızlı bir düzeltme olduğunu ve hepimizin bildiği gibi cilt hazırlığının bir gece önceden başladığını hatırlamakta fayda var.