Doksanların Dumanlı Gözleri Tekrar İş Başında
GÜZELLİK

Doksanların Dumanlı Gözleri Tekrar İş Başında

Dumanlı göze tekrar hoş geldiniz; 90'ların önemli bir trendi olan boğucu gölge yeniden canlanıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Nisan 2022

Cesur parıltıları ve ışıltıları unutun en yeni kapak görünümleri çok daha dramatik. Kırmızı halıda bir aşağı bir yukarı dolaşırken, hepsi de ağır sürme, dolgun kirpikler ve şişmiş, karamsar göz farı ile karanlık tarafa adım atan Simone Ashley, Lily James ve Kendall Jenner'dan ipucu alın.

Ünlü makyaj sanatçısı ve MAC Cosmetics elçisi Dominic Skinner, "90'lar dumanının yükselişi, günümüzün aşırı süslenmiş, ayrıntılı göz makyajıyla tezat oluşturuyor" diyor. "Koyu bir göz kapağının sadeliğinde ve yuvadan geçişli bir gölgede şıklık var, bu klasik, bu yüzden her zaman işe yarayacak" diye devam ediyor.

Sadece kırmızı halıda değil, 2022 Sonbahar/Kış podyumlarında da koyu göz kapakları hakim. Michael Kors'ta Bella Hadid ve arkadaşları canlı bir astar giyerken, Armani'de dumanlı bir kesim gösteriyi çaldı. Versace'de tüm gözler, modellerin ağarmış kaşlarına karşı göze çarpan isli, tütsülenmiş gölgedeydi.

Bu 90'ların trendini tekrar ziyaret etmek ister misiniz? Skinner, mükemmel buğulu gözün nasıl olacağına dair en iyi ipuçlarını ve püf noktalarını paylaşıyor.

90'LARDAN İLHAM ALAN DUMANLI GÖZ NASIL YAPILIR?

Skinner, "Dumanlı bir göz seksi ve çekicidir" diyor. "Size, kendinizi en iyi şekilde hissetmenize yardımcı olabilecek gizli bir güç verir." Denemek için hazır mısınız? Üç ton göz ürünü tedarik ederek başlayın. "Koyu bir şey, orta bir şey ve cilt tonunuzla daha açık veya aynı renkte bir şey" diyor ve ikincisinin yüz pudranız kadar basit olabileceğini de ekliyor Skinner.

Önce koyu gölgeyi uygulayacaksınız – Skinner bunun için bir göz kalemi önerir. "Kirpik çizgisi boyunca uygulayın ve kırışıklara doğru çalışın" diye tavsiyede bulunuyor, "kenarları nazikçe karıştırmadan ve kalemi su hattında çalıştırmadan önce." Ardından, orta gölgeyi alın ve "koyu gölgenin lekeli kısmına uygulayın, kırışmasını sağlayın ve kabarık bir fırça ile soldurun." Bu noktada Skinner, kirpik çizgisi boyunca aynı orta tonu gözlerinizin altına süpürmek için daha küçük bir fırça kullanmanızı söylüyor.

Skinner, "Son olarak, daha açık tonunuzu alın ve bunu soketten kaş kemiğine kadar karıştırın" diye ekliyor. Bu görünümü mükemmelleştirmenin püf noktası? "Kabarık bir fırça üzerinde yüz pudranızı kullanarak ve buğulu göz çevresine sürerek kenarları hassaslaştırın - bu size her kırmızı halıya hazır, pürüzsüz, havalı bir 90'lar görünümü verecek."

MAKYAJINIZIN GERİ KALANINI NASIL KULLANMALISINIZ?
Skinner, "Bir müşteriye buğulu göz yapıyorsam, her zaman diğer her şeyi temizlemeyi tercih ederim" diyor. Bununla, "doğal bir kontur ve vurgu, hafifçe dolgun bakımlı kaşlar ve göz farı mat ise parlak olan nude bir dudak" anlamına gelir. Cesur hissediyor musun? "Görünüşünle gerçekten bir açıklama yapmak istiyorsan, Big Diva Energy'de tam anlamıyla cesur bir dudak ekle."