Yves Saint Laurent Beauté Küresel Sürdürülebilirlik Girişimini Başlattı
GÜZELLİK

Yves Saint Laurent Beauté Küresel Sürdürülebilirlik Girişimini Başlattı

Rewild Our Earth olarak adlandırılan bu proje, biyolojik çeşitliliği korumayı amaçlıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Nisan 2022

Yves Saint Laurent Beauté'nin uluslararası genel müdürü Stephan Bezy, "Her zaman alakalı ve tutarlı olmaya ve Monsieur Saint Laurent'in ruhu, zihniyeti, DNA'sı ve kodları ile rezonansa girmeye çalışıyoruz" dedi.

Tasarımcının ünlü cümlesini alıntıladı: "J'ai participé à la transformasyon de mon époque." (Bu şu anlama gelir: "Çağımın dönüşümüne katıldım.")

Saint Laurent her zaman anın içindeydi. Örneğin 60'larda feminizm yükselişteyken, kadınlara eskiden erkeklerin geleneksel kıyafetleri olan bir gardırop takozu sundu.

Rewild Our Earth, 2030 yılına kadar 100.000 hektarlık araziyi (neredeyse Paris'in 10 katı büyüklüğünde) korumayı ve eski haline getirmeyi amaçlıyor. YSL'nin güzellik bileşenlerinin ayıklandığı, iklim değişikliğinden olumsuz etkilenen yerlerde biyolojik çeşitliliğin korunması önceliklidir. Bunlar arasında Saint Laurent'in kalbine yakın olan ve ona ilham veren Fas'taki Ourika Vadisi ve 2013 yılında YSL güzellik markasının risk altındaki ortamları restore etmek ve yerel toplulukları güçlendirmeye yardımcı olmak için Ourika Community Gardens projesini başlattığı yer bulunuyor. Haiti, Madagaskar ve Endonezya da listede.

Marka ayrıca, YSL Beauté'nin iş alanındaki çabalarını gösteren ilk sürdürülebilirlik raporunu da açıkladı.

Geçen yıl şirket, Birleşmiş Milletler Ekosistem restorasyonu On Yılı'nın bir parçası oldu. Ve en yeni programı için YSL Beauté, 89 ülkede 188 koruma alanında "yeniden vahşileştirme" veya biyolojik çeşitliliğin korunması ve restorasyonu ve küresel olarak ekolojik restorasyonu ilerletmek için çalışan Re:wild ile işbirliği yapıyor. Bu, doğal süreçleri etkinleştirme, hasar görmüş ekosistemleri onarma ve bozulmuş arazileri restore etme çabasına dayalı korumayı içerir.

Ourika Vadisi'nde marka, hatmi, süsen, yasemin, ceviz ve safran gibi çeşitli malzemeler yetiştiriyor. Haiti'de, L'Homme, La Nuit de L'Homme ve Opium kokularının bir bileşeni olan vetiver kaynağı var. Madagaskar, Black Opium, Libre, Le Vestiaire des Parfums ve Y'de bulunan vanilya ve sardunya ile bağlantılıyken, paçuli tedariki Endonezya'da ön plana çıkıyor. Bu bileşen, Mon Paris, Black Opium ve Le Vestiaire des Parfums'da kullanılıyor.

YSL Beauté'de uluslararası sürdürülebilirlik ve bilimsel direktör Caroline Nègre, "Bu iddialı yeni programla YSL Beauté, arazi sistemi değişikliği konusundaki çalışmaların desteklenmesinin önemini teyit ediyor: Dünya'nın sınırları olarak tanımlanan dokuz "gezegen sınırından" biri, aşılırsa gezegenimizin insani gelişme için bir yaşam alanı olarak uygunluğunu ciddi şekilde tehlikeye atacaktır." dedi.