Maksimalist Makyajı Kucaklama Rehberi
GÜZELLİK

Maksimalist Makyajı Kucaklama Rehberi

Ruh halinizi yükselten, maksimalist makyaj kalıcı olacak.

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Mayıs 2022

Çarpıcı, ifadeli makyaj zamanın ruhuna nüfuz etti ve ruh halini yükselten faydalarla sınırsız yaratıcılığı teşvik etti. Sadece TikTok nesli için de değil; trend, geleneksel güzellik standartlarından bağımsız ve yaşlanmayan hissettiriyor.

Karantina sonrası özgürlük kutlamaları ve Euphoria gibi popüler kültür etkileri sayesinde makyaj hareketi kısmen gerçeklerden kaçıyor, ancak bunların hepsi bizim kendimizi renklerle mutlu bir şekilde şekillendirmeye yönelik ortak açlığımızla uyumlu değil. Maksimalist makyaj, kişisel güzellik keşfi ve kozmetiklerin gücünü hissettiğiniz her şekilde kucaklamakla ilgilidir.

Boots güzellik eğitmeni Hannah Stern, "Bu yıl kozmetiklere yaklaşımımızı tanımlayacak tek bir kelime varsa, o da 'özgürlük' olurdu" diyor . "Makyaj büyük ölçüde geri döndü ve son birkaç ayda kozmetik uygulama şeklimizde büyük bir değişiklik olduğunu fark ettim. Kuralların ve rutinlerin olduğu günler geride kaldı, yüzümüze boş bir tuval gibi davranıyor ve o gün için tarzımıza ve ruh halimize en uygun makyajı seçiyoruz." Ve sadece geleneksel anlamında makyaj değil, aynı zamanda şablonlar, çıkartmalar ve mücevherler gibi kullanımı kolay süslemeler de bizi mümkün kılıyor.

Bu makyaj havasının son birkaç yılda yavaş yavaş nasıl oluştuğunu düşünürsek bile, bu sadece cesur güzellikle ilişkilendirdiğimiz şeyin yeniden icadı. Dünya çapında ünlü makyaj sanatçısı Michael Anthony , Bazaar'a "Bu gösterişli yineleme mutlaka 'yeni' değil" diyor . "Herhangi bir şov kızına sorun veya Kevyn Aucoin'in Cher ve [Doksanlardaki] süper modeller hakkındaki üretken çalışmasına bakın. Ancak, bugünlerde sanatçıların öne çıkardığı yaratıcılık ve kesinlik, şimdiye kadar gördüğüm hiçbir şeye benzemiyor." Gerçekten de - Anthony'nin katkıları dahil - yaratıcı modern makyaj görünümleri için zengin ilham kaynağına erişmek için yalnızca sosyal medya platformlarına, müzik videolarına, filmlere ve TV şovlarına bakmanız yeterlidir. Şimdi norm buysa, "30 yıl içinde güzellik trendlerinin nasıl olacağını hayal edebiliyor musunuz?"

Canlı makyaj, farklı insanlar için farklı şeyler ifade edebilir ve maksimalistin mutlaka cesur anlamına gelmesi gerekmez. Zengin pigmentler ve grafik yapılar trendi yansıtsa da, ışıltı ve parıltı kullanılarak yumuşak ve dokusal olabilir.

Anthony, güzelliğin güzelliğinin bu olduğunu söylüyor. "Bence bir bütün olarak güzellik tamamen hoş ve kişinin kimlik duygusunu gerçekten şekillendirebilir. Kendi gerçekliklerimizi yaratmak ve güven inşa etmek için daha fazla insanın kullanabileceği bu kadar çok araca sahip olmak beni çok mutlu ediyor."

Makyajınızla daha deneysel ve etkileyici olmanın kolay yollarının cesur bir dudak rengi seçmek veya kedi gözü ya da 'yüzer kırışık' gibi belirli bir makyaj tekniğini denemek olduğunu söylüyor, "'Rain On'daki gibi. Ariana Grande ile yaptığım müzik videosu o kadar çok insanın beyaz göz kalemini kullandığını gördüm ki, bu çok dokunaklı bir andı".