Makyajınızı Sıcak Havadan Korumanın İpuçları
GÜZELLİK

Makyajınızı Sıcak Havadan Korumanın İpuçları

Ünlü makyöz Hannah Martin anlatıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Haziran 2022

Çoğu zaman (en azından evimizde makyöz olmayanlar için) aydınlık sabahlar ve yaz sıcaklığı terli görünen bir cilt anlamına gelir. Yıldızların sürekli olarak mükemmel bir şekilde astarlanmış makyaj yaptığı kırmızı halıda, dünya basını kartal bakışlarıyla büyüleri arar.

Doğal olarak, en minimal makyajı tercih eden yıldızlar bile profesyonellerin düzenli rötuşlarına tabi tutulur. Ancak yaz boyunca böyle bir yardım almadan dışarı çıkması gereken bizler için, ünlü makyöz Hannah Martin, makyajı kalıcı kılmak için bize en iyi ipuçlarını verdi.

Martin, "Önce cildinizi hazırlamak, sıcak havalarda makyaj uygulamasının en önemli adımlarından biridir" diyor. "Cilde iyi oturduğundan ve kalıcı olduğundan emin olmak için, herhangi bir cilt bakımı veya makyaj uygulamadan önce iyice temizlemeniz, yağı veya teri çıkarmanız gerekir."

Martin , ciltteki kiri parçalamak için bir yağ formülü kullanarak kapsamlı bir temizlik ve ardından Bobbi Brown's Hydrating Tonic gibi hafif bir tonik önerir . Yağsız bir SPF uyguladıktan sonra hafif, su bazlı bir nemlendirici tercih edin. Martin, "Cildi nemlendirirken, ne kadar daha fazla terlediğimizi ve sıcakken yağ salgıladığımızı göz önünde bulundurun." diyor.

Renkli bir nemlendirici çoğu zaman akıllıca bir yaz seçeneği olsa da, kapsamı artırmak istediğiniz günler olacaktır ve doğru formülasyonu seçmek çok önemlidir. Martin, "Sıcak havalarda makyajı yerinde tutmak için iyi bir cilt hazırlığı savaşın yarısı olsa da, doğru fondöten formülünü seçmek de önemlidir" diyor. "Zengin, nemlendirici bir fondöten ısıda kayabilir, bu nedenle Bobbi Brown Skin Foundation gibi hafif su bazlı bir formül arayın. T bölgesine ince, gevşek bir toz uygulayın ve uzun süre kalıcı bir baz oluşturacaksınız."

Martin, "Toz, makyajı sıcakta sabitlemeye gerçekten yardımcı olabilir, ancak uygularken tabanınızın hala ıslak olmadığından emin olun, çünkü bu cakey görünmesine neden olabilir" diyor. Fondöteni cilde sürün ve fazlalığı elinizle veya makyaj süngeri ile alın. Önce büyük bir yüz fırçasıyla uygulayın, ardından daha küçük bir pudra fırçası kullanarak kaşların arasına, burnun çevresine ve çeneye sabitleyin."

Martin, "Kurutma kağıtları, gerekirse pudrayı yeniden uygulamadan önce makyajdaki teri emmek için harikadır" diyor. "Makyajınız erimiyorsa, kuruyorsa, biraz yüz sisi ile yenileyin. Kurumasını bekleyin, ardından gerekirse kapatıcınızı bir stick fondöten ile tamamlayın."

Sıcak hava makyajınızın geri kalanına gelince, Martin'in favori görünümü bir canlı renk patlaması içeriyor. "Harika kirpiklere odaklanan ( No Smudge Mascara'yı katmanlayarak) ve muhtemelen altın rengi bir gölgeye ve kalın bir dudağa odaklanan taze bir göze bayılıyorum. Mat mercan veya turuncu bir dokunuş deneyin - bronz ten için mükemmel bir tamamlayıcıdır."