Yazın En Popüler Saç Trendi: Örgüler
GÜZELLİK

Yazın En Popüler Saç Trendi: Örgüler

Oluşturulması 10 dakikadan az sürer.

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Temmuz 2022

Jennifer Lopez, Kendall Jenner, Tracee Ellis Ross, Millie Bobby Brown gibi yıldızlar tarafından tercih edilen 90'lar ve Y2K'dan ilham alan örgülü saç trendi, 2022 festival sezonunda yeniden ortaya çıkmasından bu yana popülaritesini artırdı.

StyleSeat'te doğal bir saç uzmanı ve ünlülerin stilisti olan Erinn Courtney, BAZAAR.com'a "Örgülü saç trendi her zaman herhangi bir saça biraz 'kamaştırıcı' eklemenin kolay bir yolu olmuştur." diyor. Tipik olarak bir dizi daha küçük, yüzü çerçeveleyen örgüler olarak hazırlanmış örgülü dallar, bir topuz veya at kuyruğunu yükseltmenin kolay bir yolu. Ayrıca yazlık, kaygısız bir saç görünümü için kulakların yanına ikinci bir çift örgü ekleyerek salon kalitesinde patlama veya kumsal dalgalarını hızla geliştirebilirsiniz.

Örgülü stillerin sadece şık olmakla kalmayıp aynı zamanda saçınızı klor ve aşırı ısı gibi elementlere karşı korumada da yardımcı oldukları için yaz güzelliğinin temel dayanağı olduğu bir sır değil.

Bella Hadid, Chrissy Teigen ve Hailey Bieber gibi yıldızları müşteri olarak sayan ünlü stilist ve Mane Addicts sanatçısı Irinel de León , "Bu görünümü evde yeniden yaratmak oldukça basit" diyor. "Biraz jele, bir kuyruk tarağına ve iki küçük lastik banda ihtiyacınız olacak."

De Leon, saçınızı ortadan ayrımanızı öneriyor. Saçınızın kalınlığına ve istediğiniz örgü boyutuna bağlı olarak, her bir örgüyü oluşturmak için bir miktar jel kullanmanızı önerir. "Özellikle kabarık saçlarda, saçı sevimli bir topuz yapmak için küçük bir berber fırçası kullanmayı seviyorum" diye ekliyor. "Ayrıca saçın çevresine jel sürmeyi, yukarı doğru fırçalamayı ve ardından bir saç tokası ile sabitlemeyi öneriyorum. Ve lavanta ve bitkisel yağdan yapılmış bir balmumu Tancho çubuğu ile stili bitirme konusunda takıntılıyım. Daha sıkı saç modelleri için harika."

Courtney, "Örgülü stiller yaz aylarında popülerdir, çünkü özellikle seyahat ederken kalkıp gitmeyi kolaylaştırırlar" diyor. De Leon, etkili bir UV saç tedavisinin örgülü dallar da dahil olmak üzere herhangi bir yaz stili için pastanın üzerindeki koruyucu krema olabileceğini ekleyerek aynı fikirde.