İtalya'nın ilkbaharı Lecce'de başlar
LIFESTYLE

İtalya'nın ilkbaharı Lecce'de başlar

Nisan ve Mayıs ayları, barok Lecce şehri ve çevresini en keyifli gezeceğiniz zaman.

GÜNCELLEME TARİHİ: 3 Mayıs 2019

İlker Topdemir

İstanbul'dan Bari'ye Türk Havayolları ile direkt uçuş sonrası ya trenle 1 saat 30 dakikada ya da otomobil kiralayıp 1 saatte Lecce'ye ulaşabilirsiniz. İtalya'nın en güneyinde bulunan bu küçük şehir için söylenebilecek tek şey var; sanat eserleri, meydanları ve cıvıl cıvıl insanlarıyla işte size gerçek İtalya! Sant'Oronzo Meydanı etrafında kurulan şehir gittikçe büyümeye başlamış, haritaya bakmadan gezmeye kalkmayın derim.

NEREDE KONAKLAMALI?
La Fiermontina Urban Resort şehrin ortasında ayrı bir oasis. Zeytin ağaçları ile dolu iç bahçesi ve havuzu ile tam bir gizli otel. Toplam 16 suitten oluşan otelin bahçesinde sunulan Puglia bölgesinin klasik menüsü romantik bir akşam yemeği için ideal. Kapısından 5 dakika yür üme mesafesindeki merkeze yakınlığı ile otel aynı zamanda mükemmel bir lokasyona sahip.

Palazzo Bozzi Corso 18. yüzyıl yapımı 10 suitten oluşan inanılmaz bir otel. Dışarıdan baktığınızda saray görümündeki bina tüm ihtişamı ile sizi karşılıyor. Bence Lecce'nin en güzel oteli. Oda sayısı çok az olduğu için rezervasyonu çok önceden yaptırmanız gerek.

Chiesa Greca B&B Suites & Apartments daha lokal takılmak isteyenler, özellikle de aileler için ideal. Sahibi Ludovico Apollonio genç bir beyin; başarılı bir şekilde ailesiyle kurduğu projeye yenilerini de eklemiş. B&B Demetra Appartamenti diğer kısa dönem kiraladığı apartman dairelerinden oluşuyor.

Masserie Maresca biraz Lecce dışında, doğanın ortasında, ayrı bir dünyası olan en romantik konaklama seçeneklerinden biri. İki kız kardeşin açtığı otel, kafa dinlemek ya da romantizm yaşamak isteyenler için doğru seçim.

NEREDE YEMELİ
Mastro Cafe & Bistro şehrin tarihi merkezinde kokteylleri ve yemekleri ile gerçek bir lokal bir mekan. Ortaya ısmarladığınız faklı tabaklar ve paylaşımlıklar inanılmaz. Turistlerin fazla bilmediği bu adres sabah 09:00'dan gece yarısı 01:00'e kadar açık.

Baldieri Dolce Salato benim Lecce'deki favori mekanım. Dondurma ve tatlı sevenler için cennet. Her saat başı başka bir şey yemek isteyeceğiniz ve İtalyan tatlılarına doyacağınız mükemmel bir yer.

Osteria Degli Spiriti klasik makarna çeşitler i ve mozarellanın her boy çeşidi olan, Lecce'nin en iyi restoranlarından. Porsiyonları inanılmaz büyük ve haftanın her günü öğle ve akşamları hizmet veriyor.

Mamma Elvira şehrin en iyi klasik adreslerinden. 2016 yılından beri hizmet veren restoran kısa süre önce ikinci mekanını da açtı. Puglia bölgesinin her türlü tanınmış yemeğini daha farklı tarzda sunuyor, daha çok gençler takılıyor ve bence Orecchiette makarnasını yemeden kalkmamanız gerekiyor.

300mila Lounge Bar şehrin en trendy barı ve buluşma noktası. Yüzlerce içki çeşidi ve atıştırmalıkları ile gece geç saatlere kadar açık ve yoğun. Bizdeki bar anlayışından farklı olarak, insanların oturarak takıldığı popüler bir yer.

OLMAZSA OLMAZ DÖRTLÜ
Lecce'de günlük olarak kesin gitmeniz gereken yerler; küçük bir adanın üstüne kurulu Gallipoli, katedraliyle ünlü Otranto, manzarasıyla büyüleyen yüksek bir tepede konumlanan Ostuni ve mor begonvillerle kaplı sokakları ile Monopoli. Hepsi de kartpostal gibi, birbirinden güzel köyler. Otomobil kiralamanız o yüzden çok önemli, zira araçsız etrafı gezebilmeniz çok zor.