Mandarin Oriental'de gerçek huzur
LIFESTYLE

Mandarin Oriental'de gerçek huzur

Mandarin Oriental, Bodrum Spa & Wellness Direktörü Fatoş Dülger, ruh, beden ve zihin arasında denge kurarak arınma sağlayan terapileri anlatıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 6 Eylül 2019

Mandarin Oriental, Bodrum'un spa'sı başarısını açıldığı günden beri layık görüldüğü prestijli ödüllerle pekiştirdi. Siz hangi özellikleriyle fark yarattığını düşünüyorsunuz?
Mandarin Oriental, Bodrum sadece Türkiye'nin değil, Akdeniz bölgesinin en iddialı resort'larından biri olarak öne çıkıyor ve açıldığından bu yana sektörün en prestijli ödüllerine layık görülüyor. Spa'mız da bu başarının ayrılmaz bir parçası. En son 2019 The World Luxury Spa Awards'da Türkiye'nin Lüks Destinasyon Spa'sı ve Doğu Avrupa'nın Lüks Romantik Destinasyon Spa'sı kategorilerinde ödül almanın gururunu yaşadık. Hem otel ve rezidans misafirlerimizin hem de dışarıdan gelen konukların faydalanabildiği, 2.700 metrekarelik alana yayılan 12 terapi odası, Ege Denizi manzaralı açık havadaki cabana'ları, üç güzellik odası, özel kese odalarına sahip lüks hamamları, saunaları ve buhar odalarının yanı sıra hem açık hem de kapalı yüzme havuzu alternatifleri misafirlerimizin tüm beklentilerini karşılayacak nitelikte.

Spa'nın ünlü mimar Antonio Citterio imzalı iç mekan tasarımı büyük beğeni topluyor. Bu tasarım mekanın ruhuna nasıl yansıyor?
The Spa at Mandarin Oriental, Bodrum'un temel tasarım öğelerinde tik ağacı, koyu ahşap, yerel madenlerden elde edilen taşlar ve özel detaylarla öne çıkan parlak dokumalar dikkat çekiyor ve resort'un nefes kesen doğasını mükemmel biçimde tamamlıyor. Taş duvarlar, ahşap tavanlar, suyun başrolde olduğu dingin rahatlama alanları ve açık hava saunası, spa'mızı gerçek bir huzur vahasına dönüştürüyor.

Global spa trendlerini takip ediyor musunuz?
Günümüzde dijital hayatın yol açtığı fiziksel ve ruhsal stres herkesin ortak problemi. Bu sezon özellikle wellness alanında sıklıkla gündeme gelen bu probleme odaklanan alternatifler sunuyoruz. Günlük hayatımızdaki dijital cihazların ve yoğun teknoloji kullanımının yol açtığı stresi hafifletmek amacıyla geliştirdiğimiz Digital Wellness Escape masajı bu gereksinimin sonucu olarak ortaya çıktı.

Sağlıklı yaşam ve masaj programlarından bahseder misiniz?
Zengin spa menümüzde her ihtiyaca cevap veren bir program bulmak mümkün. Benim favorilerim, Doğu'ya özgü meridyen masajının güçlü etkisini özel bitki yağlarının şifalı özellikleriyle bir arada sunan Oriental Q1 masajı ve iki terapistin mükemmel bir uyum içinde çalıştığı, özellikle uzun bir seyahatten gelen misafirlerimize önerdiğimiz Dört El Ahengi masaj deneyimleri.

2019 sezonunun en çok tercih edilen yeni uygulaması hangisi oldu?
Ayurvedik Healing, yani İyileştirici Ayurvedik uygulaması gerçek huzuru Hint gelenekleriyle yaşatıyor. Tam vücut Abhyanga Masajı enerjimizi geri kazanmanıza ve yorgunluğunuzu atmanıza yardımcı olurken, yine antik bir Hint geleneği olan 80 dakikalık baş masajı da stresin depolandığı boyun ve kafadaki enerji merkezleri aracılığıyla gerginliği gideriyor.

Kişiye özel paketleri nasıl oluşturuyorsunuz?
The Spa at Mandarin Oriental, Bodrum'a özgü terapiler arasında en özel uygulama Zaman Ritüelleri konsepti. Misafirlerimize belli bakım seansları yerine kendilerine özel bakımlar sunarak, hizmetlerin kişiye göre özelleştirilmesine imkan tanıyoruz. 110 dakika veya 170 dakika seçenekleriyle gereksinimlere en uygun terapileri seçerek eşsiz bir deneyim yaşıyorlar.