Cannes Film Festivali 2021 Yazında Geri Dönüyor
LIFESTYLE

Cannes Film Festivali 2021 Yazında Geri Dönüyor

Her yıl Fransız Rivierası'nda düzenlenen Cannes Film Festivali, gecikmeli bir programa rağmen bu yıl tekrar devreye girecek.

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Ocak 2021

11-21 Mayıs 2021 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan Cannes Film Festivali'nin, pandemi şartlarında kayda değer bir değişiklik olmadığı için ileri bir tarihe ertelenecek.

Yerel basında bir sözcünün aktardığına göre, 75. yılını dolduran festival "2021'de kesinlikle gerçekleşecek", ancak Haziran sonu ile Temmuz sonu arasında yaza ertelenmesi gerekebilir ".

Festivalin başlangıçta 11-22 Mayıs tarihleri arasında yapılması planlandı. Sözcü, organizatörlerin bir karar vermeden önce "durumu yılın başında değerlendirmek için" biraz zamana ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Dünyanın dört bir yanından film yapımcıları ve sinema yıldızlarını ağırlayan Cannes Film Festivali, gazeteciler ve film profesyonelleri dahil en az 45.000 kişiye hitap ediyor.

Fransa'da sinema salonları ve tiyatrolar ile sanat ve kültür mekanları Ekim ayından bu yana kapalı kaldı. Festivalin sembolik bir mini versiyonu 27-29 Ekim tarihleri arasında ikinci tecrit öncesinde düzenlendi.