Paris Couture Haftası Tamamen Dijitalleşti
LIFESTYLE

Paris Couture Haftası Tamamen Dijitalleşti

Paris Erkek Moda Haftası ve Haute Couture Haftası gerçekleşecek, ancak bu sezon Fransa'daki Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle davetli misafir olmayacak.

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Ocak 2021

Fédération de la Haute Couture et de la Mode, tüm şovların ve sunumların artık yalnızca online olarak gerçekleştirileceğini, söyledi ve ekledi "Çünkü halka açık toplantılar yasak."

Moda evleri, "etkinlikleri kapalı kapılar ardında gerçekleşmesi kaydıyla" modellerle canlı şovlar düzenlemeye devam edecek. Buna ek olarak markalar, sıkı corona virğüs kurallarına uyulması koşuluyla toplantılar ve sunumlar düzenleyebilecek ve organizatörler, bunun "belirli bir alanda aynı anda bulunan insan sayısı sınırına tabi olduğunu" ekliyor.

Paris Erkek Moda Haftası 19 - 24 Ocak tarihleri arasında gerçekleşiyor ve şu ana kadar formatları değil sadece tarihleri ve saatleri içeren geçici takvim içerisinde Louis Vuitton, Rick Owens, Issey Miyake, Dries Van Noten, Dior Homme, Paul Smith, Wales Bonner, Hermes, Vetements, Jil Sander, Thom Browne ve Celine yer alıyor.

Paris Haute Couture Haftası ise 25-27 Ocak tarihleri arasonda arasında düzenlenecek. Pazartesi günü Schiaparelli, Iris Van Herpen, Christian Dior ve Giambattista Valli yer alırken, salı günü Chanel ile başlıyor; Stéphane Rolland, Alexandre Vauthier, Giorgio Armani Privé ve Valentino ile devam edecek.

Son gün Maison Margiela ile açılırken, ardından Elie Saab, Viktor ve Rolf, Zuhair Murad ve Jean Paul Gaultier ile sona eriyor.

Tüm vitrinler, Fédération de la Haute Couture et de la Mode'un www.fhcm.paris adresindeki online platformunda sergilenecek.