Kering, Palazzo Vecchio'yu Yeniliyor
LIFESTYLE

Kering, Palazzo Vecchio'yu Yeniliyor

Kering, Floransa'nın Palazzo Vecchio avlusunun yenilenmesine sponsor oldu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Ocak 2021

Gucci, Balenciaga, Saint Laurent gibi moda markalarını bünyesinde barındıran Fransa merkezli lüks şirketi Kering, Florasa'daki Palazzo Vecchio'nun avlusunun yenilenmesine sponsor oldu.

Kering, Rönesans başkenti Floransa'nın belediye binası olan Palazzo Vecchio'nun avlusunun yenilenmesinin önemli bir unsuruna sponsorluk yapıyor. Lüks grup, Palazzo Vecchio'nun avlusundaki aydınlatma sisteminin yenilenmesine katkıda bulunacak.

Yenilemenin ana kısmı, 1453'te tasarlanan ve sonraki yüzyılda en büyük Rönesans sanatçılarının en çok okunan tarihçisi ve sanatçısı Giorgio Vasari tarafından kapsamlı bir şekilde dönüştürülen ünlü Michelozzo avlusu olacak. Yenileme bu baharda başlıyor ve 2021'e kadar devam edecek.

Kering'in başkanı ve CEO'su François-Henri Pinault, "Tam olarak bir yıl önce, Fiorino d'Oro ödülünü aldığımda, Floransa ve Toskana'nın benim ve Grup için özel bir öneme sahip olduğunu yineledim. Tam da bu nedenle, şehre özellikle zor bir dönemde yardım etmek istedik ve Floransa'nın, kültürel mirasının, sanatsal ihtişamının sembolü olan Palazzo Vecchio'nun birçok harikasından birinin geliştirilmesine katkıda bulunmaya karar verdik." dedi.