Cate Blanchett'tan Sanat Galerisi
LIFESTYLE

Cate Blanchett'tan Sanat Galerisi

Cate Blanchett, İngiltere kırsal konağında kendi sanat galerisini inşa ediyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Ocak 2021

Oscar ödüllü oyuncu Cate Blanchett, "Sherlock Holmes" serilerinin yaratıcısı Sir Arthur Conan Doyle'un İngiltere'nin East Sussex bölgesinde bulunan malikanesini satın alarak burayı bir sanat mekânına çevirmeye hazırlanıyor.

Koleksiyonunda Paula Rego, Zhang Huan ve Guang Wei'nin içlerinde olduğu sanatçıların eserleri bulunan oyuncunun sanat mekânında, galerinin yanı sıra meditasyon ve oyunculuk provalarının yapılabilmesi için çeşitli alanlar da olacak. Geçen yıl malikaneyi 3 milyon sterlin'e satın alan Blanchett, sadece sanata koleksiyonerlik anlamında yatırım yapmakla kalmayıp sanatçıların video enstalasyonlarında da rol alıyor.

Blanchett, sanatçı ve yapımcı Julian Rosefield'ın "Manifesto: Art x Agency" sergisinde yer alan video yerleştirmesinde rol almış, proje daha sonra sinemalarda gösterilmişti.

Blanchett, oyun yazarı-yönetmen kocası Andrew Upton ve dört çocuğuyla zamanının çoğunu Viktorya dönemi malikanesinde geçiriyor. Aslen 1890 yılında inşa edilen malikanede yedi yatak odası, birden fazla banyo ve beş resepsiyon odası bulunuyor.