Palo santo, Tütsü veya Uçucu Yağlar Nasıl Kullanmalıyız?
LIFESTYLE

Palo santo, Tütsü veya Uçucu Yağlar Nasıl Kullanmalıyız?

Son yıllarda, çeşitli ev tütsüleri kalbimizi ve Instagram akışımızın gönlünü kazandı. Görünüşe göre evde her birimizin aromatik çubukları, tütsülüğü ve bir difüzörü var artık. Evlerimiz hemen tütsü veya ağaç kabukları gibi kokmaya başladı. Özellikle de Pa

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Ocak 2021

Palo santo

Palo Santo Güney Amerika'dan gelen bir ağaçlardır. Kolayca tutuşan ve daha sonra bir süre boyunca yanan düz çubuk ağaçlar, odayı hoş bir koku ile doldurur. Palo Santo aynı zamanda çok kullanışlıdır, çünkü birçok kozmetik için yararlı bir bileşen olan guaiac yağı ve parfümeride kullanılan hoş kokulu Palo Santo içerir. Bu koku, gerginliğinizi yatıştırmaya yardımcı olur ve hatta bazen baş ağrılarını hafifletir. Palo santo çok güzel kokuyor, sanırım bu konuda herkes hem fikir. Koku narenciye, odunsu ve hatta gül notalarına sahip.

Tütsü veya tütsü çubukları

Tamamen farklı aromalar veren tütsüler, odun kokusundan yasemin çiçeklerine kadar o kadar çok çeşide sahip ki, her türlü koku arayışı için bize türlü türlü seçenekler sunar. Sonuç olarak, hangi kokuyu yaydıklarına bağlı olarak farklı etkileri vardır. Örneğin, yasemin sinir sistemini sakinleştirmeye yardımcı olduğu bilinmektedir ve vanilya notaları ruh halinizi yükseltirken düşünceleriniz olumlu bir şekilde düzenleyebilir. Bazı kokular bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve baş ağrısıyla savaşmaya yardımcı olur. Ancak aroma çubuklarını doğru kullanmak gerekir: kesinlikle yanmamalıdır. Yanma süreci havada tehlikeli kanserojen maddeler oluşturur. Bununla birlikte, çubuk basitçe yansa bile, odayı dumanla doldurur. Bu nedenle, onları sürekli kullanmadan ve sadece havalandırmalı odalarda kullanmanız gerekir.

Uçucu yağlar

Uçucu yağların faydaları uzun zamandır bilinmektedir. Yapraklardan, köklerden, reçineden, çiçeklerden ve çeşitli bitkilerin belli kısımlarından belirli zamanlarda yapılırlar. Bileklere damlatabilir, saçınıza masaj yapabilir, cilt bakımı rutinine ekleyebilir veya odaya kokuyu yayan tahta çubuklar ve bir buhurdanlıkla soluyarak enerjisinden faydalanabilirsiniz. Yağın hangi bitkiden yapıldığına bağlı olarak farklı bir etkisi vardır. Ancak bunları kullanırken bazı bitkilerin alerjiye neden olabileceğini unutmamalıyız. Ek olarak, uçucu yağ seçerken kalitesine dikkat etmek önemlidir, bileşimdeki yapay maddeler vücuda zarar verir.