Coachella Yine İptal Edildi
LIFESTYLE

Coachella Yine İptal Edildi

Dünyanın dört bir yanından yüz binlerce insanı Güney Kaliforniya'ya çeken Coachella Valley Müzik ve Sanat Festivali üçüncü kez ertelendi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 1 Şubat 2021

9-11 ve 16-18 Nisan 2021 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan Coachella Valley Müzik ve Sanat Festivali iptal edildi.

Geçtiğimiz yıl Mart ayında, Coachella Valley Müzik ve Sanat Festivali 2020, koronavirüs (COVID-19) ile ilgili endişeler nedeniyle Nisan-Ekim 2020'deki orijinal tarihlerinden ertelendi. Ardından, 20 yıl sonra ilk kez Haziran ayında tamamen iptal edildi ve Nisan 2021 için yeni tarihler "yeni kadrolar" ile açıklandı. Rolling Stone'a göre festival bir kez daha Ekim 2021'e ertelendi.

Coachella 2001'den beri her yıl düzenleniyor. Bu yılki festivalin öncülüğünü Frank Ocean, Rage Against the Machine ve Travis Scott yapacaktı.

Her yıl ABD Kaliforniya eyaletinin 'sonsuz güneş ışığı şehri' Riverside, Coachella Vadisi'nde düzenlenen ve yılın en büyük açık hava festivalleri arasında yer alıyor.

İlk yıl sadece 1 gün süren, daha sonra iki güne yayılan festival 2012'den beri cuma gününden başlayarak 2 hafta sonu yani toplamda 6 gün sürüyor.

1999 yılında ilk kez düzenlenen festival günümüzde müziğin yanı sıra çeşitli etkinliklere, sergiler ve sanatın birçok farklı dalındaki sanatçılara ev sahipliği yapmasıyla biliniyor. ABD'nin ve dünyanın en karlı, en ünlü ve en büyük festivallerinden biri Coachella, 2017'de 214 milyon dolar hasılatla rekor kırdı.

Festivalin organizatörleri katılımcılardan gelen yoğun talep ve ısrarların ardından, 2003 yılından beri festival alanında kamp yapılmasına ve çadır kurulmasına da izin veriyor.