Kadınlar Altın Küre Adaylıklarına Damga Vurdu
LIFESTYLE

Kadınlar Altın Küre Adaylıklarına Damga Vurdu

2021 Golden Globe ödüllerinin tarihinde ilk defa en iyi kadın yönetmen ödülüne üç kadın aday gösterildi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Şubat 2021

Hollywood Yabancı Basın Birliği tarafından düzenlenen 78. Altın Küre Ödülleri'nin adayları belli oldu. 2021 Golden Globe ödüllerinin tarihinde ilk defa en iyi kadın yönetmen ödülüne üç kadın aday gösterildi.

ALTIN KÜRE TARİHİNDE BİR İLK YAŞANDI
En İyi Yönetmen dalında Altın Küre tarihinde ilk kez üç kadın aday gösterilirken, En İyi Film ve En İyi Kadın Oyuncu adaylıklarına kadın hikayelerini konu alan filmler damga vurdu.

Golden Globe ödüllerinin bu yıl en iyi film yönetmeni ödüllerine aday gösterilen üç kadın Nomadland yönetmeni Chloe Zhao, "Promising Young Woman" yönetmeni Emerald Fennel ve "One Night in Miami" yönetmeni Regina King oldu.

Oscar'ın habercisi olarak anılan, sinema ve televizyonun en prestijli ödüllerinden Altın Küre, bu yıl 78'inci kez sahiplerini bulacak. En çok adaylığı altı dalda birden yarışan Mank filmi aldı. Televizyonun en iddialı yapımı ise altı adaylıkla Netflix'in The Crown dizisi oldu.


Nomadland

KADIN HİKAYELERİ ÖNE ÇIKTI
En İyi Film ve En İyi Kadın Oyuncu adaylıklarına kadın hikayelerini konu alan filmler damga vurdu. En İyi Film adayları The Father, Mank, Nomadland, Promising Young Woman ve The Trial of the Chicago 7 adlı filmler.

En İyi Kadın Oyuncu ödülü için ise Viola Davis (Ma Rainey's Black Bottom), Andra Day (The United States vs Billie), Frances McDormand (Nomadland), Carey Mulligan (Promising Young Woman) ve Vanessa Kirby (Pieces of a Woman).

Yılın Ömür Boyu Başarı Ödülü de meslekte 60'ıncı yılını tamamlayan 83 yaşındaki oyuncu Jane Fonda'ya verilecek.


Tina Fey - Amy Poehler

SUNUCULAR DA KADIN
2021 Altın Küre Ödül Töreni, tarihinde ilk kez dijital olarak yayınlanacak. 28 Şubat'ta yapılacak törenin sunuculuğunu da kadın oyuncular Tina Fey ve Amy Poehler yapacak. İkili, aynı töreni üçüncü kez sunacak. Kazananlar, New York'ta Tina Fey ve Los Angeles'ta Amy Poehler'in ev sahipliğinde düzenlenen iki ayrı törende açıklanacak.