Nose, Dior Parfümün Belgeseli Geliyor
LIFESTYLE

Nose, Dior Parfümün Belgeseli Geliyor

Parfümcü François Demachy ile kokuların dünyasına yolculuğa çıkıyoruz.

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Şubat 2021

Hiç şüphesiz Dior'un ikonik kokularını ismen biliyorsunuz: Miss Dior, J'adore, Sauvage. Şu anda bir iki şişesine bile sahip olabilirsiniz. Ama nasıl yapıldıklarını hiç düşünmediyseniz, Dior'un yeni belgeseli perdenin arkasındaki adamı ortaya çıkaracak. Bugün izleyicilerin karşısına çıkan Nose, izleyicilere Dior'un usta parfümeri François Demachy'ye imza niteliğinde bir Dior kokusu yaratmak için hammadde arayışı içinde dünyayı dolaşırken eşi görülmemiş bir süreci gözlere önüne getiriyor.

Yönetmenler Arthur de Kersauson ve Clément Beauvais, Demachy'yi iki yıl boyunca, parfüm düşüncesinin arkasındaki bazı gizemleri ortaya çıkarmak ve gül ve yasemin gibi hammaddelerin geliştirilmesinde rol oynayan kadınları vurgulamak için bu anları belgeledi. Demachy, yaptığı bir marka röportajında "Parfüm, her şeyden çok daha gizemli," diyor. "Onu açıklamaya, tanımlamaya ve inceleme konusunda ısrarcıyız, ancak asla tam olarak onun ruhu tanımlanmadı. Bir kokunun aşk gibi olduğuna inanıyorum, onu açıklayamazsınız."

Film yapımcıları, hem Demachi'nin çocukluk evi olan hem de Fontaines Parfumées'deki yaratıcı laboratuvarına ev sahipliği yapan Fransa, Grasse'ye gittiler. Demachy için, Paçuli plantasyonlarını ziyaret etmek için Endonezya, Sulawesi'ye seyahat etmek, Nose'u çekmenin açık ara en ödüllendirici kısmıydı. "Küçük bir uçağa bindik, sonra dört tekerlekle bir yolculuk ve ardından hiçliğin ortasında birkaç izole köyde yürüyüş yaptık. Bu kendi içinde zaten keyifli bir maceraydı, ama sonunda bu muhteşem ödül vardı ve sonunda en sevdiğim malzemeyi doğal ortamında, bu dik yamaçlarda görmeye başladım "diyor. "Parfüm üreterek geçen onca yıl sonra bile, hala hayrete düşüyorum ve yerel üreticilerle tanışmaktan duyduğum sevinci asla unutmayacağım."

Filmin, karantina çağında yolculuk tutkusuna ilham vereceğinden eminiz. İlk kez 2020 Tribeca Film Festivali'nde gösterildikten sonra, Nose artık Apple TV, Amazon Prime Video ve Google Play'de kiralanabilir veya satın alınabilir.