Chloe Zhao Altın Küre Tarihine Adını Yazdırdı
LIFESTYLE

Chloe Zhao Altın Küre Tarihine Adını Yazdırdı

Nomadland adlı eseri, bir kadın tarafından En İyi Film ödülünü kazanan ilk film oldu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 1 Mart 2021

Chloe Zhao, Nomadland için 2021 Altın Küre ödüllerinde En İyi Yönetmen seçildi ve kategoride kazanan ilk siyahi kadın oldu. Barbra Streisand'ın 1983'te Yentl için kazandığı zaferden sonra ödülü kazanan ikinci kadın oldu. Ödüle aday gösterilen ilk Asyalı kadın olarak da tarihe adını yazdırdı.

Frances McDormand'ın başrolünü üstlendiği Nomadland, aynı zamanda bir kadın tarafından yönetilen ilk film kategorisinde En İyi Film - Drama ödülünü de aldı. Variety, daha önce Zhao'nun ödülü kazanan ilk Asyalı kadın yapımcı olduğunu belirtti.

Aynı zamanda 2017'de The Rider ve 2015'in Songs My Brother Taught Me'nin yönetmenliğini üstlenen Zhao, Miami'deki Regina King ve Promising Young Woman'dan Emerald Fennell'de One Night ile birlikte yönetmen ödülüne aday gösterildi. Üç film yapımcısı, 2014'te Ava Duvernay'den bu yana aday gösterilen ilk kadın yönetmenler olarak da tarihe geçti. David Fincher (Mank) ve Aaron Sorkin (The Trial of the Chicago 7) da bu yıl aday oldu.

Zhao, yönetmenlik ödülünü kabul ederken ailesine ve ekibine teşekkür etti ve "hikayelerini bizimle paylaşan göçmenlere" özel bir notu vardı. Amerika'nın batısında göçebe olarak yaşayan bir kadını konu alan ödüllü filmini yapmak için Zhao, yolda yaşayan gerçek insanlarla tanıştı ve oyuncu kadrosuna katıldı.

"Film çekmeye ve hikayeler anlatmaya bu yüzden aşık oldum, çünkü bize gülme ve ağlama şansı verdi ve birbirimizden bir şeyler öğrenme ve birbirimize daha fazla şefkat gösterme şansını tanıttı." dedi. "Bu yüzden sevdiğim şeyi yapmamı mümkün kılan herkese teşekkür ederim."

Bir sonraki adımda Zhao, Kasım 2021'de çıkacak olan Marvel filmi The Eternals'ı yönetiyor. Marvel Studios yöneticisi Kevin Feige, Zhao'nun Rolling Stone'a verdiği söyleyişte, "Eternals büyük, kapsamlı, uzun yıllar alan bir hikaye" dedi. Başrolde Angelina Jolie, Salma Hayek, Kumail Nanjiani, Kit Harington, Richard Madden, Brian Tyree Henry, Gemma Chan var.

Variety raporuna göre, iki Altın Küre zaferinden önce bile Zhao, modern çağda bir ödül sezonunda en çok ödül alan kişi oldu. Bu geceden önce yönetmenlik için 34, senaryo için 13 ve kurgu için dokuz ödül kazanmıştı.