The Queen's Gambit Broadway Müzikali Oluyor
LIFESTYLE

The Queen's Gambit Broadway Müzikali Oluyor

Netflix'in en çok izlenen mini dizisi The Queen's Gambit, Broadway müzikali oluyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Mart 2021

The Queen's Gambit, geçen yıl Netflix'te karşımıza çıkan en keyifli sürprizlerden biriydi. Filminin planları defalarca suya düştüğü için yıllarca geliştirme cehennemi geçiren Walter Tevis'in 1983 tarihli bir satranç dahisi hakkındaki romanının uyarlaması nihayet izleyicisini becerikli, kusursuz şekilde yapılandırılmış yedi bölümlük mini dizi olarak hayat buldu.

Anya Taylor-Joy'un şık, kendine zarar veren Beth Harmon'lu The Queen's Gambit'in ikinci sezonu ufukta görünmüyor. Ancak bu Queen's Gambit evreninin burada son bulduğu anlamına gelmiyor çünkü müzikal olma yolunda.

The Queen's Gambit'in teatral hakları, What The Constitution Means To Me ve Slave Play gibi son zamanlardaki büyük çıkış yapan hitlerin arkasındaki şirket Level Forward tarafından satın alındı. Plan ise Tevis'in romanını bir Broadway müzikaline dönüştürmek.

Tıpkı dizi gibi, müzikal oyun da Kentucky'de bir yetim olan ve doğaüstü satranç yeteneklerini keşfettiğinde hayatı değişime uğrayan Beth Harmon'un hikayesine odaklanıyor.

Level Forward CEO'su Adrienne Becker ve yapımcı Julia Dunetz, Variety'ye yaptığı açıklamada, "Queen's Gambit'i sahneye sevilen ve kalıcı müzik tiyatrosuyla getirme sorumluluğuna liderlik etmek Level Forward için bir ayrıcalık. Hikaye, çağdaş cinsiyet ve ırk mücadelelerimizin ortasında bir siren çağrısı. Eşitlik ve projeyi ileriye taşımak için sabırsızlanıyoruz." dedi.

Oyuncu seçimi hakkında henüz bir açıklama yok. Özellikle Taylor-Joy'un performansını takip etme gibi göz korkutucu görevi kimin üstleneceği merak konusu. Ancak bu, hepimizin tekrar tiyatroya gidebileceğimiz salgın sonrası bir dönemi dört gözle beklemek için iyi bir neden.