Her Renkli Eve Bir Sanat
LIFESTYLE

Her Renkli Eve Bir Sanat

Yeniköy Rotary Kulübü’nün projesi olarak 2011 yılından bu yana gerçekleştirilen, Polisan Kansai Boya'nın da sponsor olarak destek olduğu “Bazaart Yarışma Sergisi", Ferda Art Platform'da kapılarını açtı. Polisan Kansai Boya'nın "Kadına Şiddet" konulu özel

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Mart 2021

Dünyada ve ülkemizde yaşanan Covid-19 virüs salgını nedeniyle ertelenen Bazaart yarışma sergisi 22-26 Mart 2021 tarihleri arasında Ferda Art Platform'da gerçekleşiyor. Polisan Kansai Boya'nın altı yıldır sponsorları arasında yer aldığı sergi, onuncu yılında "Her Eve Bir Sanat" fikrinden yola çıkıyor ve sanat öğrencilerine, çalışmalarını mezun olmadan önce sergileme imkânı sağlarken sanatın ve sanat koleksiyonu yapmanın bir lüks olmadığını hatırlatıp, herkese ulaşılabilirliğini gösteriyor.

10. yılında da seçilen eserlere çeşitli değerlerde ödül parası veren ve sanatçıların eğitimine katkı sağlayan Bazaart 2021 kapsamında Polisan Kansai Boya da genç sanatçılara destek olmak ve kadına şiddet konusunda farkındalık yaratmak için özel ödül verdi. "Her Ses Bir Nefes" projesiyle kadın sorunlarına karşı, çözüm odaklı toplumsal bilinç edinmeyi ve bireysel çarelerden çok kolektif çabalarla çözüme ulaşılabileceği bilincini yaygınlaştırmayı amaçlayan Polisan Kansai Boya'nın, özel ödülünün bu seneki sahibi annelerin içinde bulunduğu ortamın yeni nesilleri de etkilediğine vurgu yapan eseriyle Gizem Altun oldu.

"Gülümseyen kadınlar gülümseyen yarınlar demek"

Sergiyi gezen ve sonrasında Polisan Kansai Boya adına ödül törenine katılan Alara Bitlis, konuşmasında, "Toplum olarak şiddete karşı duruşumuzu ifade etmenin en etkili yollarından biri sanat. Bazaart projesine verdiğimiz destek bizim için çok önemli. Çünkü bu proje ile sadece genç sanatçılarımızın yanında olmakla kalmıyoruz. Polisan Kansai Boya Özel Ödülü ile de kadınların sesine ses olmaya çalışıyoruz. 'Gülümse Hayata' mottomuzla hayatın her alanında gülümsetecek, sorunlara çözüm üretecek, motivasyonu yükseltecek projelere destek oluyoruz. Biliyoruz ki gülümseyen kadınlar gülümseyen yarınlar demek" dedi.