Loewe Sanatçıları Destekliyor
LIFESTYLE

Loewe Sanatçıları Destekliyor

Loewe Vakfı, gelişmekte olan sanatçıları desteklemek için yeni bir program başlatıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Nisan 2021

Loewe Vakfı, bu hafta Studio Voltaire ile heyecan verici yeni bir işbirliğini duyurdu.

Loewe'ın kültür kurumu ve Birleşik Krallık'ın önde gelen kar amacı gütmeyen sanat kuruluşlarından biri olan Studio Voltaire, iki yıllık kira, ücretsiz stüdyo alanı, profesyonel gelişim fırsatları ve bir burs ile yedi sanatçıyı destekleyecek yenilikçi bir program olan LoeweFoundation / Studio Voltaire Ödülü'nü başlatmak için ekip oluşturdu.

Ödülün ikinci aşaması, Studio Voltaire'de yerleşik uluslararası bir sanatçı için yıl boyu sürecek bir rezidans yaratacak ve büyük bir yeniden geliştirme projesinin ardından Ekim 2021'de Studio Voltaire'ın yeniden açılmasıyla aynı zamana denk gelecek.

Loewe Vakfı ilk olarak 1988 yılında Loewe'un kurucu ailesinin dördüncü nesil üyesi Enrique Loewe tarafından kuruldu. Moda evinin zanaat, sanat, tasarım alanlarında yaratıcılığı teşvik etmenin ve kültürel mirası korumasının bir yolu olarak hayal edildi.

Bu program, amacın devam ettiğinin bir kanıtı ve aynı zamanda geçen yıl meydana gelen olaylara doğrudan bir yanıt niteliği taşıyor.

Loewe'un yaratıcı yönetmeni Jonathan Anderson, "Yaratıcılığı desteklemek, Loewe'nin yaptığı her şeyin merkezinde yer alır ve bu nedenle, Loewe Vakfı'nın bu hayati yeni girişimi, özellikle Covid-19'un sanat camiası üzerindeki etkisi göz önüne alındığında büyük bir ayrıcalıktır." diyor.