Louis Vuitton'dan 2 Yeni Seyahat Kitabı
LIFESTYLE

Louis Vuitton'dan 2 Yeni Seyahat Kitabı

Louis Vuitton, 'Fashion Eye' kitap serisine iki yeni seyahat fotoğrafçılığı kitabı ekledi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Nisan 2021

Louis Vuitton, dünya çapındaki sanatçıları bir ülkeye, bölgeye, şehre veya yere adanmış seyahat dergileri, illüstrasyonlar ve fotoğraflar yaratmaya davet eden 'Fashion Eye' kitap serisine iki yeni ekleme yaptı.

Bu bahar Louis Vuitton, Mayumi Hosokura'nın Kyoto'sunu ve Jean Moral'ın Normandie'sini ekliyor.

Markaya göre, fotoğrafçı Mayumi Hosokura, Japonya'daki ana şehri Kyoto'nun karşıtlığını keşfederek hem imparatorluk başkenti olarak eski geçmişini hem de günümüzdeki canlı modernliğini ortaya koyuyor.

Objektifinden bakıldığında ağaçların gölgeleri, dövmelerle süslenmiş saydam vücutlarla birlikte yaşıyor. Louis Vuitton, "Mayumi Hosokura, Kyoto'nun az bilinen sırlarını, turizm ve kent karmaşasından uzakta sessizce yıkanmış olarak zarif bir şekilde tasvir ediyor." diyor.

İkinci kitap, 1930'larda illüstratör ve grafik sanatçısı Jean Moral'dan alınan fotoğraflarla Kuzey Fransa'daki Normandiya sahil bölgesine odaklanıyor. Başlangıçta, 1933'te Harper's Bazaar için görevlendirilirken, Moral'ın "kış aylarında çekilen fotoğraflarda Le Normandie'yi ölümsüzleştirdiği söylenir. Siyah beyaz fotoğrafları, yolculara ve mürettebata benzer şekilde samimi bir bakış açısı sunuyor, hepsi de yıldıza, geminin kendisine oyuncu kadrosunu destekliyor ve kesinlikle büyüleyici ve zamansız bir yolculuk yaratıyor."

İlk olarak 2016'da başlatılan 'Fashion Eye' kitap serisi, Louis Vuitton ile eşanlamlı seyahat sanatını kutluyor ve Saint Tropez, Ukrayna, Fas, İran, Şangay, Hindistan, Yunanistan, Bali, Kaliforniya ve İpek Yolu'nu içeriyor.