Dakota Johnson Jane Austen Karakterine Dönüşüyor
LIFESTYLE

Dakota Johnson Jane Austen Karakterine Dönüşüyor

Dakota Johnson, Jane Austen romanı Persuasion'dan uyarlanacak olan Netflix filminde başrolü üstlenecek.

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Nisan 2021

Jane Austen'ın ölümünden hemen sonra 1817 yılında yayımlanan son romanı Searchlight Pictures'tan sonra Netflix tarafından da filme uyarlanıyor. Yapım aşamasında olan Searchlight Pictures versiyonu başrolünde Succession dizisi oyuncularından Sarah Snook'u bulundururken, Netflix yapımı uyarlama ise Dakota Johnson'a yer verecek.

Filmin yönetmenliğini geçtiğimiz yıl Sea Wall/A Life isimli Broadway oyununu yöneterek Jake Gyllenhaall ve Tom Sturridge gibi isimlerle birlikte çalışan Carrie Cracknell üstlenecek. Cracknell, bu filmle ilk uzun metrajlı yapımına imza atmış olacak.

Jane Austen'ın bitirdiği son roman olan "Persuasion" yazarın ölümünden altı ay sonra 1817'nin sonunda yayımlandı. Anne Elliot'ın hikayesine odaklanan kitapta, Anne modern duyarlılıklara sahip ve iflasın eşiğinde olan ailesine uyum sağlayamıyor. 27 yaşında ve henüz evlenmemiş olan Anne, geçmişte reddetmek üzere ikna edildiği Frederick Wentworth isimli adamla yeniden iletişime geçerek aşkta ikinci şansı yakalıyor. Dakota Johnson, Netflix yapımı filmde Anne Elliot karakterini canlandıracak.