Özel tasarımıyla kadınların yanında
LIFESTYLE

Özel tasarımıyla kadınların yanında

Tek göğsü alınan kadınlar için yeni bir mayo ve iç çamaşırı koleksiyonu beğeniye sunuluyor. Mango’nun bu özel koleksiyonu büyük ses getirdi. Markanın amacı, mastektomi yapılmak zorunda kalmış ve protez kullanmamaya veya meme rekonstrüksiyonu yaptırmamaya

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Nisan 2021

Mango tek memesi alınan kadınlar için yeni bir mayo ve iç çamaşırı koleksiyonu yaratıyor. Girişim, geçen yıl Teta&teta Derneği tarafından ilk tek kuplu sütyen olan Lola'nın bir versiyonunu yaratmak için başlatılan çabalara karşılık veriyor. Markanın amacı, mastektomi yapılmak zorunda kalmış ve protez kullanmamaya veya meme rekonstrüksiyonu yaptırmamaya karar veren kadınların ihtiyaçlarına cevap verebilmek. Projenin kilit noktalarından biri, şu anda bu tür ürünlerin fiyatı yüksek olduğu için uygun fiyatlı bir ürünün yaratılmasını sağlamaktı. Mango Tasarım Direktörü Justi Ruano konu hakkında şunları söyledi: "Topluluğumuz, müşterilerimiz önceliğimizdir. Onları dinlemek, çözümler sunmak ve ihtiyaçlarına cevap verebilmek… ".

Lola sütyen tek kuplu bir formata sahip. Tasarım ekibi bir adım daha ileri giderek, modelleri protez kullananlar için alternatif cep şekilleriyle tamamladı. Sadece iç giyimde değil mayolarda da ürün çeşitliliğini artırdı.

Kapsül koleksiyon, üç sütyen, iki tek parça mayo ve bir bikiniden oluşuyor. Böylelikle tüm bu parçaların çok yönlü tasarımı, giysinin hem tek memesi alınmış kadınlar hem de protezli kadınlar için uygun olmasını sağlıyor.

İspanya'da üretilen tasarımlar, dünya çapında resmi web sitesi mango.com üzerinden S'den XXXL'ye kadar geniş bir beden yelpazesinde satışa sunulacak.