Prenses Diana'nın Gelinliği Kensington Sarayı'nda Sergilenecek
LIFESTYLE

Prenses Diana'nın Gelinliği Kensington Sarayı'nda Sergilenecek

Prenses Diana'nın 1981'de Prens Charles ile evlenirken giydiği ikonik gelinlik Kensington Sarayı'nda sergilenecek.

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Nisan 2021

Prenses Diana'nın Elizabeth ve David Emanuel tarafından tasarlanan gelinliği Kensington Sarayı'nda düzenlenecek olan "Royal Style in the Making" başlıklı serginin bir parçası olacak ve 3 Haziran'da halka açılacak.

Diana'nın gelinliği iki oğlu Prens William ve Prens Harry tarafından Kensington Sarayı'na ödünç verildi. Sergi, Galler Prensesi'nin 60. doğum gününe denk geliyor. Bu vesileyle, kraliyetin anma heykelinin açılışı Temmuz ayında yapılacak. Prens William ve Harry, annelerinin yaklaşan 60. doğum gününü yeni bir Prenses Diana heykeliyle onurlandıracak. Heykel, 1 Temmuz 2021'de Kensington Sarayı'da Sunken Garden'a kurulacak.

Tarihi Kraliyet Sarayları sergi küratörü Matthew Storey, "Kensington Sarayı'ndaki yaz sergimiz, çalışmaları yirminci yüzyıl boyunca kraliyet ailesinin görsel kimliğini şekillendirmede etkili olan İngiliz tasarımının en büyük yeteneklerinden bazılarına ışık tutacak," dedi.

Diana ve Charles 1996'da resmen boşanmış olsalar da, elbisesi modern tarihin en sevilen ve unutulmaz gelinliklerinden biri olmaya devam ediyor. İkonik parça, yuvarlak süslenmiş bir yaka ve hacimli puf kollu lüks tasarımı sayesinde dünyanın her yerinde tanınıyor. Bununla birlikte, elbisenin en önemli özelliği 25 metrelik uzunluğuyla kraliyet tarihindeki en uzun duvağı.