Brit Ödülleri 2021'e Kadınlar Damga Vurdu
LIFESTYLE

Brit Ödülleri 2021'e Kadınlar Damga Vurdu

İngiltere'de hükümetin koronavirüs kısıtlamaları kaldırılınca yaşanabilecek senaryoları görmek için yaptığı pilot uygulamalara dahil edilen BRIT Ödülleri sahiplerini buldu. Pandeminin başından beri ilk seyircili müzik etkinliği olan törende kadın sanatçıl

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Mayıs 2021

İngiltere'nin Başkenti Londra'daki O2 Arena'da yaklaşık 4 bin seyircinin kabul edildiği İngiliz pop müziğinin bu en önemli gecesinde bu yıl ana ödüllerin hemen hepsi kadınlara gitti. Törende sosyal mesafe kuralları gözetilmedi, maske zorunluluğu da yoktu. Ancak izleyicilerin negatif koronavirüs testi sonucu sunması şartı arandı.

Taylor Swift, 'Küresel İkon' ödülünü alan ilk kadın sanatçı olarak BRIT tarihine geçti.

3 BRIT ödülü bulunan 25 yaşındaki Dua Lipa, 'Future Nostalgia' albümüyle 'En İyi Albüm' ödülünü kazandı. Dua Lipa aynı zamanda 'En İyi Kadın Sanatçı' ödülüne de layık görüldü. "En son 2018'de burada ödül alırken bu sahnelerde daha çok kadın görmek istediğimi söylemiştim. Çok gururluyum, sonunda bunun gerçekleştiğine şahit oluyoruz. Müzikteki bu kadın dalgasının bir parçası olmak bir onur" diyen Lipa, sağlık çalışanlarını alkışlamanın yetmediğini, hak ettikleri ücreti de almaları gerektiğini söylediğini hatırlatan Lipa, "Bu sebeple hem sağlık çalışanlarını ayakta alkışlamalı hem de Boris'e (Başbakan Boris Johnson), adil maaş artışını desteklediğimiz mesajı vermeliyiz" dedi.

Little Mix 'En İyi Grup' ödülünü alan ilk kadın grubu olurken ABD'li HAIM de 'En İyi Uluslararası Grup' ödülünü aldı.

'En İyi Single' ödülü 'Watermelon Sugar' ile Harry Styles'ın olurken 'En İyi Uluslararası Kadın Sanatçı'yı Billie Eilish, 'En İyi Uluslararası Erkek Sanatçı'yı da The Weeknd aldı.