Thierry Mugler Sergisi Açılıyor
LIFESTYLE

Thierry Mugler Sergisi Açılıyor

Musée des Arts Décoratifs, Thierry Mugler sergisinin detaylarını açıkladı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Mayıs 2021

Musée des Arts Décoratifs, tasarımcı Thierry Mugler üzerine merakla beklenen retrospektifinin ayrıntılarını yayınladı.

"Thierry Mugler: Couturissime" sergisinin koronavirüs salgını nedeniyle ertelendikten sonra 30 Eylül - 24 Nisan 2022 tarihleri arasında Paris müzesinde çalışması planlanıyor.

2019'da Montreal Güzel Sanatlar Müzesi'nde görücüye çıkan sergi, yakın zamanda yenilenen Christine ve Stephen A. Schwarzman Moda Galerileri'nde iki kata yayılacak. Thierry-Maxime Loriot küratörlüğünde, eğlence ve görsel-işitsel profesyonellerin dijital performanslarını içerecek.

Müzeden yapılan açıklamada, "Klasik bir opera gibi çeşitli eylemlerde düzenlenen sergi, kostümleri, animasyonlu projeksiyonları, fotoğrafları ve müziği tematik olarak harmanlayarak, Mugler'in 1970'lerin sonundan bu yana savunduğu sayısız projeyi kişileştiren farklı atmosferler yaratıyor" dedi.

Su temalı bir oda ile açılacak ve ziyaretçileri Mugler'in robotlardan, böceklerden ve otomobillerden ilham alan kreasyonlarına götürecek. Müze, bunun, 1992'de başlatılan Angel'a adanmış segmente yol açtığını, "yüksek kaliteli parfüm trendini başlatan bir koku devrimi" olduğunu söyledi.