Prenses Diana'nın Gelinliği Sergilenmeye Başladı
LIFESTYLE

Prenses Diana'nın Gelinliği Sergilenmeye Başladı

Prenses Diana'nın ikonik gelinliği Kensington Sarayı'nda sergileniyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 3 Haziran 2021

Prenses Diana'nın 1981'de Prens Charles ile evlenirken giydiği ikonik gelinlik kraliyet tarzını keşfeden yeni bir serginin parçası olarak Kensington Sarayı'nda sergilenmeye başladı.

"Royal Style in the Making" adlı sergiyle Diana'nın hala çok konuşulan gelinliği artık herkes tarafında görülebilir.

Diana ve Charles 1996'da resmen boşandı, ancak gelinliği modern tarihin en sevilen gelinliklerinden biri olmaya devam ediyor. Cömert tasarımı sayesinde hızla tanınan gelinlik frak, yuvarlak, süslemeli yakası ve hacimli kabarık kollarıyla dikkat çekiyor. Gelinliğin imza detayı elbette 25 metrelik kuyruğuydu.

1981 yılında milyonların izlediği bir törenle evlenen Diana Spencer ile Prens Charles'ın, en az gelin kadar düğünün yıldızı olan gelinliği 25 yıllık bir aradan sonra ilk kez yeniden sergileniyor. Prenses Diana'nın gelinliğinin yanı sıra İngiliz kraliyet tarihinin gelinlikleri ve özel günlerde giydiği kıyafetler de yer alıyor.

Tarihi Kraliyet Sarayları sergi küratörü Matthew Storey, "Kensington Sarayı'ndaki yaz sergimiz, çalışmaları yirminci yüzyıl boyunca kraliyet ailesinin görsel kimliğini şekillendirmede etkili olan İngiliz tasarımının en büyük yeteneklerinden bazılarına ışık tutacak." dedi.

Diana'nın gelinliği prensesin oğulları Prens William ve Prens Harry tarafından Kensington Sarayı'na ödünç verildi. Yeni sergi aynı zamanda Diana'nın 1 Temmuz'daki 60. doğum günü olan ve gelecek ay saray arazisinde heykelinin açılışıyla anılacak olan 60. doğum gününün öncesinde geliyor.