LVMH Çalışan Destek Fonu Kuruyor
LIFESTYLE

LVMH Çalışan Destek Fonu Kuruyor

Lüks holding LVMH, 150.000 çalışanı için 30 milyon Euro'luk ilk bağışla küresel bir acil durum ve destek fonu başlattı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 8 Haziran 2021

LVMH Heart Fund, 70'den fazla ülkede dünya çapındaki tüm personelini desteklemeyi, acil finansal yardımın yanı sıra özel sosyal ve psikolojik destek sağlayarak çalışanların aniden "ciddi bir kişisel durumla" karşı karşıya kalmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Fon ayrıca ücretsiz, anonim ve gizli bir destek hattı içeriyor.

LVMH'de insan kaynakları ve sinerjiden sorumlu başkan yardımcısı Chantal Gaemperle yaptığı açıklamada şunları söyledi: "LVMH'de çalışanlarımız her gün fark yaratıyor ve grubun başarısının merkezinde yer alıyor. Karşılığında, onları desteklememiz ve hayatlarının en zor zamanlarında yanlarında durmamız adil olur. Kapsamında eşi benzeri olmayan bu girişimle Grup, çalışanlarına olan derin sosyal bağlılığının yeni bir yüzünü göstermiş ve zorlu koşullarla karşı karşıya kalan çalışanlarımıza çok somut destek sağlayarak temel değerlerini eyleme geçirmiştir."

LVMH, bir işveren olarak "çalışanlarına güvenli ve tatmin edici bir çalışma ortamı sağlama sorumluluğuna" sahip olduğunu ve LVMH Heart Fund'un çalışanlarına "özel hayatlarının en zor dönemleri" olarak adlandırdığı dönemde destek sunacağını da sözlerine ekledi.