Paris Couture Moda Haftası Programı Belirlendi
LIFESTYLE

Paris Couture Moda Haftası Programı Belirlendi

Paris Couture Moda Haftası'nda 8 marka canlı izleyiciyle fiziksel podyum gösterilerine ev sahipliği yapacak.

GÜNCELLEME TARİHİ: 8 Haziran 2021

Temmuz'da gerçekleşecek olan Paris Couture Moda Haftası'nda uzun zamandır gördüğümüzden daha fazla canlı podyum şovuna ev sahipliği yapacak.

Fédération de la Haute Couture et de la Mode tarafından dün yayınlanan geçici takvime göre, sekiz büyük marka canlı izleyici önünde fiziksel gösteriler gerçekleştirecek ve aynı zamanda canlı yayınlanacak.

Zaman çizelgesi, Dior, Chanel, Armani Privé, Balenciaga, Jean Paul Gaultier, Zuhair Murad, Azzaro Couture ve Vaishali S'in fiziksel sunumlara geri döneceğini gösterirken, 25 marka daha dijital formata bağlı kalacak.

Giorgio Armani, WWD'ye markanın podyuma dönüşü hakkında yaptığı açıklamada, "Bence canlı bir halk önünde gösteri yapmak için geri dönme zamanı geldi çünkü bence sadece sanal bir formatta modanın geleceği yok. Bir moda şovu, formatı, enerjisi ve etkinliği nedeniyle onsuz yapamayacağımız bir araç. Fiziksel şovları eski haline getirmek önemlidir ve daha sonra küresel bir izleyici için dijital deneyimlere dönüştürülebilir."

Paris Couture Haftası Sonbahar/Kış 2021, 5-8 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek.

PARİS COUTURE MODA HAFTASI'NIN ÖNE ÇIKANLARI
Canlı seyirciyle birlikte daha fazla fiziksel gösterinin geri dönüşünün yanı sıra, bu moda sezonunu sabırsızlıkla beklemek için pek çok neden var. Paris Couture Moda Haftası'nda Balenciaga'nın 53 yıl sonra ilk couture'a geri dönüşüne tanıklık edeceğiz. Aynı zamanda Jean Paul Gaultier'in Sacai ile işbirliği koleksiyonunun uzun zamandır beklenen açılışını yapacak. Couture koleksiyonunu sunması için moda haftasına davet edilen ilk Siyah Amerikalı moda tasarımcısı Pyer Moss'un kreatif direktörü Kerby Jean-Raymond ise haftanın kapanışını yapacak.