Tory Burch'un Seyahat Planı: Bhutan
LIFESTYLE

Tory Burch'un Seyahat Planı: Bhutan

Tory Burch, dünya yolculuk etmek için güvenli hale geldiğinde Bhutan'a seyahat etmeyi planlıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Haziran 2021

Tasarımcı Tory Burch, nereye seyahat etmek istediği sorulduğunda, Bhutan'ın hayalini kuruyor. Bhutan; maneviyatı, cesur açık hava etkinlikleri ve yukarı Paro vadisinin kayalıklarında bulunan kutsal bir Budist bölgesi olan Tiger's Nest ile tanınan özel bir yer.

Bhutan kapılarını turistlere 1974'te açtı ve yaz yağmur mevsimi nedeniyle en çok Mart-Mayıs ve Eylül-Aralık ayları arasında ziyaretçi çekiyor. COVID kısıtlamalarına gelince, ülke artık yolcuların giriş için iş veya öğrenci vizesine sahip olmalarını ve varışta iki haftalık karantinaya uymalarını şart koşuyor; Eylül ayında yüksek sezona giren Bhutan, virüsün ülke çapında yayılmasını bastırma çabaları nedeniyle tüm sakinlerini tam olarak aşılatmayı planlıyor.

Not: Ülke şu anda boş zamanlarını ziyaret eden herkesin seyahatlerini kayıtlı tur operatörleri ile düzenlemesini istiyor.

Burch, Bhutan'da nerede kalacağı ve planladığı tüm aktiviteler de dahil olmak üzere hayalini kurduğu güzergahı paylaşıyor.

"GÜRLEYEN EJDERHASI ÜLKESİ"
Bir yıldan fazla oldu ve her şeyi (elbette en çok ailemi) özlüyorum ama Bhutan kesinlikle listemde. Yıllardır orada bir yürüyüş yapmak istiyordum. Hem kültürel hem de çevresel olarak hala çok dokunulmamış ve sürekli korumaya odaklı. Dünyanın en mutlu halklarından biri olarak bilinen insanlardan Himalayalar'a ve Bhutanlıların anavatanlarını "Gürleyen Ejderhası Ülkesi" olarak adlandırmasına kadar Bhutan'la her şey efsanevi.

Uzaklara gittiğimde, aktif ve açık havada olmayı seviyorum. Tarihi ve diğer kültürleri öğrenmeyi seviyorum. Butan her zaman biraz gizemli olmuştur çünkü çok uzun süredir nispeten kapalıdır. Kocam, altı oğlumuz ve üç üvey kızımızla seyahat ederdim, ama hepimizin aynı anda gidebileceğinden emin değilim.

Ne kadar kalacağımıza gelince, iki haftadan az kalabileceğini sanmıyorum. Yapacak ve görecek çok şey var. Bhutan'a uçuşta, Everest Dağı'nı ve K2'yu pencerenizden görebilirsiniz. Bu gitmek için neredeyse yeterli bir sebep.

İYİ ŞANS RİTÜELİ

İdeal uçuşum, türbülanssız ve güvenli bir iniş. Uçuş sırasında özellikle fazla bakım yapmıyorum - ama ritüellerim var. İyi şans için çantalarıma her zaman kırmızı bir kurdele bağlarım. Uzun bir yolculuksa, bir seyahat yastığı hazırlarım. atıştırmalıklarımı ve yiyeceklerimi kendim getiriyorum - gençliğimdeki ilk uçuşumdan beri uçak yemekleri favori lezzetim olmadı.

Her yerde [seyahat ederken] her şeyi, özellikle yerel lezzetleri makul bir şekilde deniyorum. Körileri severim ve Bhutan'ın kendilerine has bir tarzı var. Biberler, Bhutan yemeklerinin büyük bir parçası, bu yüzden baharatlı yiyeceklere karşı toleransımı test etmeyi dört gözle bekliyorum. Batıl inançlı biri olarak, kötü ruhları kovmak için Bhutan geleneğine göre acı biber yakmayı seviyorum. Bhutan'ı ziyaret eden bir arkadaşım, Himalaya tuzu ve tereyağı ile tatlandırılmış tereyağı çayını denemeyi söyledi.

Ailemdeki insanlar biliyor ki beni bulamazsanız en yakın marketi arayın. Gerçekten "yeni" bir şey satın almam. Eşsiz eski parçalar, sanat, el sanatları ve çanak çömlek bulmayı seviyorum. Bhutan, yüzyıllar öncesine dayanan uzun bir dokuma geçmişine sahip. Her tasarımın arkasında pratik ya da manevi bir unsur var, bu benim tasarım perspektifinden ilişkilendirdiğim bir şey. Örneğin, geleneksel tekstillerde çizgiler tipik olarak erkekler için dikey ve kadınlar için yataydır.

NÜFUSUN YARISINDAN FAZLASI AŞILANDI

Mutluluk Bakanlığı'nın olmasıyla tanınan Bhutan'da nüfusunun büyük bölümünü en hızlı aşılayan ülkeler arasına girdi. Zenginliğini halkın mutluluğu ile ölçen 770 bin nüfuslu ülkede vatandaşların yaklaşık yüzde 60'dan fazlasına koronavirüs aşısı yapıldı.